- Det skal hun greie, svarte trener Dag Kaas da Nettavisens for ti dager siden spurte om Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom til å ta karrierens fjerde verdenscupseier i løpet av vinteren.

Fredag kom det første beviset på at Kaas vet hva han snakker om. Da klatret Astrid Uhrenholdt Jacobsen opp på seierspallen etter den klassiske sprinten i Kuusamo.

23-åringen fra Oslo ble nummer tre i rennet som riktig nok kun er første etappe i en minitour og derfor ikke teller som selvstendig renn i verdenscupen.

Sist Uhrenholdt Jacobsen sto på en internasjonal seierspall individuelt, var etter første etappe av verdenscupfinalen i Bormio i 2008 – sesongen da hun vant tre verdenscuprenn og ble nummer to sammenlagt i verdenscupen.

Les også: Marit vant, Astrid på tredje

- Kjempeopptur
De to påfølgende sesongene er begge blitt ødelagt av skader, med ryggbruddet i fjor sommer som det mest alvorlige.

Nå kan hun endelig legge marerittene bak seg.

- En kjempeopptur. Dette betyr veldig mye for selvtilliten. Veldig gøy, sier Dag Kaas til Nettavisen etter fredagens pall-comeback.

Han har mye positivt å si om elevens innsats.

- Hun gikk taktisk veldig bra, var god i den lange motbakken og bra i dobbelttak på oppløpet, analyserer han.

Får beskjed om å klemme til
Men Kaas finner også mye å sette fingeren på.

- Det var på ingen måte perfekt. Det er mye å gå på i dobbelttak med fraspark. Og så er hun stort sett veldig sen i starten. Det slet hun med i Gällivare sist helg også, poengterer han.

Nettavisen hadde en samtale med Kaas også for to dager siden. Da mente han nettopp fredagens sprint var Uhrenholdt Jacobsens lille akilleshæl under Kuusamo-touren.

Sånn sett skulle det love meget godt for fortsettelsen. Lørdag er det 5 km klassisk intervallstart og søndag 10 km jaktstart i fristil.

- Når jeg snakker med Astrid fredag kveld, vil jeg nok foreslå at hun skal gamble på å gå ut veldig hardt lørdag. Så får hun heller risikere å gå på en liten smell mot slutten, sier Dag Kaas.

Se sammenlagtstillingen etter 1 av 3 etapper i Kuusamo!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!