RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bengt Magnus Dyrkorn (TV 2 Nettavisen)

På jakt etter spurtformen

Sist oppdatert:
ROUBAIX (TV 2 Nettavisen): Prikken over i'en mangler - men Thor Hushovd kan likevel se tilbake på en bunnsolid vårsesong. Nå tar han tre ukers ritt-pause, for å finne spurtformen før sesongens store mål.

Søndag syklet det norske sykkelesset inn til en sterk 9. plass i klassikeren Paris - Roubaix. Sju dager tidligere slet han seg inn til en 31. plass i Flandern Rundt, med kramper i begge leggene. I mellomtiden rakk han også å bli nummer fem i Gent - Wevelgem. Nå ser Crèdit Agricole-rytteren frem til en treukers treningsperiode, etter flere uker med slit på sykkelsetet.

- Ja, nå trenger jeg en pause. Jeg har flere harde løp i beina, sier Hushovd til TV 2 Nettavisen.

- Da jeg ble syk i vinter, mistet jeg en periode med spurttrening. Det må jeg ta inn igjen nå, og derfor legger jeg opp til en treningsperiode på tre uker. Frem mot Tour de France blir det viktig å jobbe enda mer med spurten, sier han.

I verdenstoppen
Nordmannen har i løpet av våren dokumentert at han hører hjemme i den ypperste verdenseliten. Han står riktignok uten seirer så lang i år, men etter flere topp ti-plasseringer i klassikerne, er nordmannen i øyeblikket nummer åtte på Pro Tour-rankingen.

Selv om Grimstad-gutten drømte om seier i en av vårklassikerne, er det fortsatt Tour de France som er sesongens store mål. Crèdit Agricole har bygget hele laget rundt nordmannen, og satser på at han sørger for at den grønne trøyen blir igjen i Frankrike.

- Jeg føler at jeg er i bra rute før Touren. Jeg er bedre enn på samme tid i fjor, føler at jeg har blitt en bedre rytter, sier 28-åringen.

I rute til Touren
Hushovds trener Atle Kvålsvoll er enig i at eleven har hatt en fin utvikling siden i fjor, og tror rittpausen er rett medisin for å bli enda piggere før Tour de France.

- Det har vært planlagt lenge at Thor ikke skulle sykle noen ritt etter at vårklassikerne var unnagjort. Det har vært mange lange og harde løp, både fysisk og mentalt. Det er bra for ham å få en pause nå, for å legge grunnlaget frem mot Tour de France, sier Kvålsvoll til TV 2 Nettavisen.

- Han er i veldig bra rute før Tour de France. Han har helt klart hevet seg et hakk fra i fjor, det har vi sett i hele vår, men han trengte gjennomkjøringen i Flandern Rundt for å få hardheten i beina. Nå skal han først ha en uke med restitusjonstrening, før det blir to uker med mengdetrening. Dessuten skal han trene mye spurt, for å få frem «overdriven».

Kvålsvoll tror det ufrivillige treningsavbrekket i vinter kan slå positivt ut på sikt.

- Han mistet en del trening da han ble syk i vinter, men kroppen fikk litt mer å gå på. Det var kanskje ikke optimalt i forhold til klassikerne, men det kan slå positivt ut i Tour de France.

Hushovds resultater denne sesongen (Pro Tour):

Tirreno - Adriatico:
Thor Hushovd endte på 39. plass sammenlagt i det italienske etapperittet. Ettervirkningene fra vinterens sykdom satt fortsatt litt i, men Thor var likevel blant de ti beste på to etapper.

Milan - San Remo:
Hushovd leverte ett av sine beste resultater noen sinne, da han ble nummer tre i den italienske klassikeren. Nordmannen måtte gi tapt for Alessandro Petacchi og Danilo Hondo i sporten. Det hører med til historien at Hondo siden er tatt for dopingbruk.

Flandern Rundt:
Hushovd drømte om seier i det belgiske storrittet, men fikk krampe i leggene underveis og var sjanseløs mot slutten. Til slutt ble det 31. plass.

Gent - Wevelgem:
Nordmannen satt i tetklyngen da spurten ble trukket opp, men måtte se fire rivaler foran seg over målstreken.

Paris - Roubaix:
Crèdit Agricole-rytteren satt fint med i front, men klarte ikke å henge seg på da Tom Boonen tok med seg sju mann og stakk av gårde 70 kilometer før mål. Hushovd kom imidlertid sterkt tilbake, og sikret seg en niendeplass. Sin beste plassering i klassikeren noen gang.

Nummer åtte i verden
Thor Hushovd er nå nummer åtte på Pro Touren med 55 poeng. Quick Steps Tom Boonen leder med 112 poeng. Neste Pro Tour-ritt for Hushovds del er Katalonia Rundt 16. - 22. mai, og Dauphine Libere 5. - 12. juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere