Gå til sidens hovedinnhold

På kollisjonskurs igjen

I september kjempet Arthur Abraham og Edison Miranda årets mest brutale boksekamp. Nå er erkerivalene pålagt å gjenta den blodige suksessen.

Selv herdede boksetilhengere lot seg rive med av den TV 2 sendte kampen for to måneder siden. Tittelforsvarer Arthur Abraham viste et fighterhjerte en kun leser om i sportens historiebøker da han med stygt kjevebrudd og groteske hevelser i ansiktet kjempet med nebb og klør mot den særdeles hardhendte Edison Miranda. Nå har bokseforbundet IBF (International Boxing Federation) vedtatt at de to kamphanene må møtes til et nytt titteloppgjør innen 23. juni 2007.

Kamp etterlot spørsmålstegn
Møtet som skulle avgjøre hvem som var den nye mellomvektskongen forble et ubesvart spørsmål da Abraham og Miranda gikk til verks på hverandre i den tyske byen Wetzlar. Det som startet som en god kamp utviklet seg til noe som minnet mer om et gateslagsmål fraværende for regler og god sporstånd da mesteren brakk kjeven i fjerde runde. Utfordreren merket raskt at Abraham opplevde kjevebruddet som svært smertefullt og bestemte seg for å utnytte dette maksimalt. Skalling og lave slag ble gjentatt flere ganger og innen kampens tolv stipulerte runder var fullført, hadde Miranda blitt trukket så mange poeng at han tapte en kamp han hadde mer en rimelig sjanse til å vinne tatt mesterens reduserte tilstand i betraktning.

Spørsmålene som nå stilles er om Miranda ville ha lyktes i å detronisere mesteren om han haddde bokset renere, og hvor redusert ble Abraham av skaden?

Returoppgjøret ser ut til å bli mellomvektsklassens største kamp neste år.

Skittkastingskampanje godt i gang
Abraham og Miranda har begge slengt bemerkninger til hverandre i media siden pressekonferansen i etterkant av kampen. De siste ukene har tonen på spydighetene tilspisset seg. Abraham selv vil ikke være klar til å begynne boksetrening før nyttår - kjevebruddet var av såpass grad at det var nødvendig med operasjon - det er ventet at han vil bokse sin neste kamp i april.

Miranda skal i ringen igjen allerede neste måned, da i en kamp som vil bli kringkastet av den amerikanske TV-giganten HBO. Colombianeren har sendt en hilsen til sin rival:

- Hvil kjeven din, Arthur, så skal jeg brekke en til i mellomtiden. Vi ses i 2007.

Ring Magazine rangerer Abraham og Miranda som henholdsvis nummer to og nummer tre blant verdens mellomvektsboksere.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen