*Nettavisen* Sport.

På pallen for første gang

Foto: AP Photo / Peter Dejong / NTB scanpix

Sverre Lunde Pedersen nummer tre på 1500 meter, men likevel slått av en annen nordmann.

18.11.12 17:29

Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen sikret seg andre - og tredjeplass på 1500 meter i verdenscupen skøyter i Heerenveen søndag.

Bøkko gikk inn til 1.46,40 i nest siste par, mens unggutten Sverre Lunde Pedersen var 14 hundredeler svakere og gikk inn til 1.46,54.

Det er første gangen Pedersen klatrer opp på seierspallen i et individuelt løp i verdenscupen.

Men ingen av de to nordmennene klarte å hamle opp med den nederlandske vinneren, og verdenscupdebutanten Maurice Vriend søndag. Han gikk inn til 1.46,13 og tok seieren. Etterpå jublet han hemningsløst for den overraskende triumfen.

Det er også første gang på lang tid at to nordmenn er på seierspallen etter et verdenscupløp, og mange tar søndagens flotte 1500-meterresultater som et bevis for at det var riktig å få samlet de norske eliteløperne i et lag igjen.

Bøkko var på seierspallen i fem av seks verdenscupløp på 1500 meter i fjor.

Han har slitt litt med sykdom i sesongoppkjøringen i år, men viste søndag at han er på vei tilbake for fullt. Han fikk også vist at det er 1500 meter som er hans beste distanse.

Annenplassen var dessuten et flott plaster på såret etter at han ble knust av nederlenderen Sven Kramer på 5000 meter fredag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.