*Nettavisen* Sport.

På pallen i gjørmehavet

Foto: AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG

Store nedbørsmengder skaper trøbbel for førerne i Rally Frankrike, men Petter Solberg har funnet hemmeligheten i gjørmehavet.

Solberg tapte tid mot slutten av fredagens kjøring – og var femtemann sammenlagt foran lørdagens åtte prøver på den franske landeveien.

Det betydde samtidig at han var femtemann på veien på dag to i Frankrike, hvilket på ingen måte var ideelt. Til dels store nedbørsmengder lørdag formiddag førte til at store mengder gjørme la seg på veien – og gjorde forholdene uhyggelig vanskelige.

Spydebergingen håndterer imidlertid de gode forholdene bedre enn mange av konkurrentene. På lørdagens to siste fartsprøver, fikk han sine første etappeseirer for helgen.

Etterpå hevdet spydebergingen å ha knekt koden.

Røper ingenting
– Jeg har skjønt hvorfor det gikk tregt med oss i gjørma tidligere, smilte Solberg lurt til wrc.com.

– Hva er hemmeligheten?

– Det sier jeg ingenting om. Dette er dyr informasjon, lo verdensmesteren fra 2003.

Han klatret opp på pallen i rallyet da VM-toer Sebastien Ogier måtte bryte på den neste siste prøven lørdag. Østfoldingen er tredjemann etter to dagers kjøring.

Rallykongen Sebastien Loeb har vunnet Rally Frankrike de fire siste gangene – og leder helt oppskriftsmessig også denne gangen. Seiersgrossisten har 43 sekunders forsprang til spanske Dani Sordo.

Mellom Sordo og Solberg er det 31 sekunder.

Kjemper mot Latvala
Solberg kjemper en innbitt kamp med finske Jari-Matti Latvala om tredjeplassen i VM sammenlagt denne sesongen – og duellen de to i mellom er tett også denne helgen.

Latvala er 20 sekunder bak verdensmesteren fra 2003 i øyeblikket. Dermed blir det trolig en kamp også på avslutningsdagen.

Flere førere har vært i trøbbel lørdag – blant dem Kimi Räikkönen. Finnen ødela sine muligheter til en framskutt plassering da han forsvant av veien på den omtalte lange 15. etappen.

Petter Solberg vil nødig ende som finnen.

– Det er fryktelig vanskelig å kjøre. Jeg tar ikke de helt store sjansene. Må prøve å være litt smart her, sa han – og tilføyde:

– Det er skummelt. Sklir du av veien i gjørma, er det slutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.