På pallen uten Bjørndalen

Landslagstrener Roger Grubben har et luksusproblem når han skal ta ut laget til skiskytterstafetten i Torino.

12.01.06 19:09

Ole Einar Bjørndalen, Egil Gjelland og Lars Berger gikk ikke torsdagens verdenscupstafett i Ruhpolding. Bare Bjørndalen kan være sikker på å få plassen sin tilbake i OL-stafetten om en drøy måned.

For Halvard Hanevold, Emil Hegle Svendsen, Frode Andresen og Stian Eckhoff viste alle lovende takter da Norge gikk inn til en tredjeplass.

Hanevold kom riktig nok tregt ut fra start, men viste etter hvert at han er et trygt valg som startmann i OL-stafetten.

- Jeg var litt treg i avtrekkeren, men jeg skal prøve å få det til bedre neste gang, sa Hanevold til NRK etter å ha vekslet som andremann, drøyt seks sekunder bak Tyskland i tet.

Super «Super-Svendsen»
På andre etappe viste junioren Emil Hegle Svendsen at også han har seriøse planer om å blande seg inn i OL-kabalen.

- Emil ser veldig bra ut. Han er en mann for fremtiden, og kanskje til og med for nåtiden, sa Hanevold mens den unge trønderen var ute i sporet.

- Det fungerte bra i dag. Det var kjempeartig å få gå, og bare å kline til, sa Svendsen selv til NRK.

På tredje etappe leverte Frode Andresen bedre skyting enn på lenge. Med Andresens fart i sporet, er tre ekstraskudd mer enn godkjent innsats på standplass.

Suverene Tyskland
På ankeretappen viste Stian Eckhoff at han er til å stole på når det tetter seg til. Han skjøt feilfritt på siste stående. Eckhoff mangler fortsatt litt fart i sporet etter sykdommen, men hadde ingen problemer med å gå Norge inn til en fin tredjeplass.

Tyskland var helt suverene i stafetten på hjemmebane, og vant med over 40 sekunders margin til Østerrike. Norge på tredjeplass var om lag et minutt bak seierherrene.

Norges lag og løpsutvikling:
1. etappe:
Halvard Hanevold: Brukte ett ekstraskudd på hver skyting og leverte et solid langrenn. Vekslet som nummer to, 6,4 sekunder bak Tyskland.
2. etappe: Emil Hegle Svendsen: Junioren skjøt prikkfritt i liggende, men måtte bruke to ekstraskudd på stående. Gikk raskt og tok et langt skritt i retning av det norske OL-laget.
3. etappe: Frode Andresen: Ett ekstraskudd i liggende - to i stående. Det er godkjent av Frode Andresen, som også viste gryende storform i sporet. Gikk Norge opp til andreplass.
4. etappe: Stian Eckhoff: Ett ekstraskudd i liggende, feilfri i stående. Manglet noe fart i sporet etter sykdommen, men viste at han er på vei mot OL-formen.

TV 2 Nettavisen fulgte stafetten direkte.

NB! Antall ekstraskudd/strafferunder oppgitt ved veksling er en nasjons totale antall.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.