- Etter tredjeplass i Italia Rundt og seier i Spania Rundt mener jeg det er legitimt å sikte på en seier i en av de tre store, forteller Nibali ifølge cyclingnews.com under lørdagens presentasjon.

Kjente stigninger som Montevergine di Mercogliano, Grossglockner og Monte Zoncolan ble presentert som toppavslutninger. Rytterne skal også sykle til vulkanen Etna.

Tempokilometrene er forholdsvis få. Rittet starter med en lagtempo på 21,5 kilometer. I tilegg er det to individuelle tempoer, hvorav én fjelltempo. Fjelltempoen til Nevegal er 12,7 kiloemeter og ganske flat til å begynne med. Rittet avsluttes i Milano med en flat tempoetappe på tre mil.

- Jeg gir ruten ni av ti. Jeg har kjørt giroen tre ganger og dette er det hardeste rittet jeg har sett noensinne, sier Nibali.

Michele Scarponi drar til Lampre foran neste sesong og skal være kaptein i giroen, han var også fornøyd med løypa.

- Det er mye klatring og det liker jeg, så jeg gir den ni av ti. Colle delle Finestre er et monster og vil bli spesielt tøff. Jeg tror det vil bli den avgjørende etappen for den som vinner giroen, forteller Scarponi.

- Jeg blir kaptein
Nibali kan fortelle at han nesten er helt sikker på at han blir kaptein på Liquigas' giro-lag.

- Jeg vil nesten helt sikkert være kaptein, men det vil ikke være helt klart før løpet går mot slutten. Vi må se hva som skjer på veien, men på papiret er dette nesten perfekt for meg, uttaler årets Vuelta-vinner.

25-åringen fra Messina viste at han kan vinne Grand Tours inneværende sesong og vil sikte seg inn på giroen foran neste sesong, mens årets giro-vinner, Ivan Basso, skal satse på Tour de France.

Nibali forteller at ingen av etappene bekymrer han på forhånd.

- Det er ingen etapper som bekymrer meg, jeg er til og med ganske bra på grusveiene opp til Colle delle Finestre. Jeg kjenner ikke klatringen vi skal opp under fjelltempoen til Nevegal, men de som kjenner den sier det er en flott bakke som passer meg, sier han.

Kan alltids avgjøre på tempoen
- Tempoen er flat og passer meg. Det kan være en fin måte å avslutte et godt ritt, mener Liquigas-rytteren.

I år avsluttet giroen med en tempo i Verona. Her avgjorde Nibali sekundstriden om tredjeplassen mot Michele Scarponi, i sin favør. Nibali mener den avsluttende etappen kan bli like avgjørende neste år.

- Det spørs selvfølgelig hva som skjer de tre ukene før den etappen.

- Jeg håper å være kaptein og vil prøve å vinne, konkluderer Nibali.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!