*Nettavisen* Sport.

På sporet av serielaget

Mons Ivar Mjelde er ferdig med eksperimenteringen, og begynner å se konturene av førsteelleveren. Onsdag ble det 2-0 mot spansk motstand.

16.03.06 14:20

SAN PEDRO PINATAR - BRANN 0-2: Brann har flyktet fra den norske vinteren til sol, grønt gress og perfekte treningsforhold på La Manga. Onsdag slo bergenserne det lokale tredjedivisjonslaget San Pedro Pinatar 2-0.

- San Pedro holdt faktisk et veldig bra nivå. De var fysisk sterke, ballsikre og ga ingenting ved dørene. I så måte var jeg godt fornøyd med dagens seier, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2 Nettavisen.

Defensiv trygghet
Etter åtte strake kamper uten seier og 13 baklengsmål, har Brann nå vunnet de to siste kampene. Under treningsleiren i Spania står defensiv organisering og forsvarsterping øverst på prioriteringslisten.

- Vi har satt fokus på defensiv trygghet på treningene. Vi ser igjen mye av det i kamp i dag, og det er positivt.

For etter en tung vinter var det flere plusser enn minuser i Mjeldes notisblokk etter dagens oppgjør.

- Janez Zavrl gjør en god kamp som stopper, Arnaud Monkam og Charlie Miller fungerer bra sammen på midten, Bengt Sæternes var veldig god før pause, og Migen Memelli kommer inn og scorer mot slutten. Det var mye å glede seg over, men fortsatt en del å jobbe med også.

Tenker ikke spillerjakt
Med tre nykommer i boks, og Bengt Sæternes og Martin Andresen tilbake etter lange skadefravær, begynner Mons Ivar Mjelde å se konturene av førsteelleveren. At det fortsatt jaktes på spillere velger Brann-treneren å ikke fokusere på. Det får andre ta seg av.

- Jeg er komfortabel med mannskapet. Mye kan skje frem til overgangsvinduet stenger, men det fokuserer ikke jeg på. Jeg må konsentrere meg om dem som er her, og sørge for at det er trygghet i gruppen.

- Har du laget til seriestart klart i hodet?

- Vi mangler fortsatt et par spillere, men vi nærmer oss. Jeg har konturen klar, men må selvsagt se an skader og form.

I oppgjøret mot San Pedro Pinatar headet Erlend Hanstveit bergenserne i ledelsen etter en halvtimes spill, mens Migen Memelli fastsatte sluttresultatet til 2-0 minuttet før full tid. Martin Andresen spilte ikke dagens kamp, men Mjelde beroliger Brann-fansen med at kapteinen er tilbake i aksjon om et par dager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.