Gå til sidens hovedinnhold

- På tide å endre kurs

ZAGREB (TV 2 Nettavisen): Etter over ni år i sjefsstolen, er det på tide for Marit Breivik å overlate den til noen andre. Årets VM har vist at Norges Håndballforbund nå bør endre kurs. Les TV 2 Nettavisens kommentar her, og si din mening.

Marit Breivik overtok som landslagstrener etter Sven Tore Jakobsen i 1994. Mange hevdet at det ville være umulig for henne å fylle Jakobsens sko. Mannen som hadde ført Norge til to OL-sølv og to VM-bronser.

Men Breivik har gjennom sine ni år som sjef, ikke bare fylt dem, men også gjort skoene enda større. Under hennes ledelse har man hentet hjem VM-gull, EM-gull, to VM-sølv, to EM-sølv, bronse i både VM og EM, og en OL-bronse.

VM i Kroatia har avslørt Breiviks svakeste sider som håndballtrener. Hun har aldri vært noen stor lagleder, noe som har fått avgjørende betydning i dette mesterskapet.

Det har igjen gjort sitt til at mesterskapet trygt kan kalles en fiasko med norske øyne. Vi dro til Kroatia med tro og håp om gull, og endte opp på sjetteplass, uten OL-billett.

Breivik kunne med suksess i VM, kronet karrieren sin med OL-gull og fullført kontrakten sin med Norges Håndballforbund med nok en EM-medalje. Da kunne hun gått av med flagget helt til topps og sittet igjen med en bortimot uslåelig CV.

I stedet ble VM en solid nedtur og drømmen om OL-gull er fjernere enn noen gang.

Derfor spørs det om ikke Marit skal sitte seg ned når hun kommer hjem fra Kroatia og nøye evaluere det som har skjedd under VM, og tenke etter om hun skal fullføre kontrakten sin som går ut våren 2005, eller om hun skal slippe nye koster til allerede nå, mens flagget ennå vaier helt i toppen av flaggstangen.

For NHF kan en kursendring være det som fører Norge tilbake i den ypperste verdenstoppen. Vi har spillerne til det, men trenger en sterk leder som kan vise veien.

TV 2 Nettavisen vet at flere sentrale spillere teller på knappene om hva de gjør med landslagskarrieren sin, og et skifte nå kan være med på å få dem til å gå på en ny satsing med flagget på brystet.

Dersom Marit skulle velge å gå av nå, vil hun kunne se tilbake på ni fantastiske år som landslagstrener. At det siste mesterskapet da ble det svakeste, glemmer vi fort.

Det er lett for at en ønsker å revansjere et slikt mesterskap, men for norsk håndballs del kan det klokeste for NHF være å endre kurs.

Muligens ser også Marit dette og velger å overlate roret til en ny kaptein, som kan føre skuten videre mot nye bølgetopper.

Hva mener du om de norske håndballjentenes innsats i VM? Si din mening her.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken