Gå til sidens hovedinnhold

- På tide å gå, Capello?

Men landslagssjefen vil ikke trekke seg etter VM-fadesen.

To ting er man enige om i England etter 4-1-tapet for Tyskland i VMs åttedelsfinale på søndag:

1) Dommer Jorge Larrionda bør sendes rett hjem etter å ha underkjent Frank Lampards scoring, som ville utlignet Tysklands 2-1-ledelse og kanskje gitt engelskmennene den gnisten de trengte til å avgjøre kampen i andre omgang.

2) Tyskland vant alt i alt fullt fortjent, og England bør skamme seg over innsatsen i mesterskapet i Sør-Afrika.

Den tidligere storscoreren Alan Shearer, som vanligvis holder seg svært så diplomatisk som ekspertkommentator for BBC, sier det på denne måten:

- For å være ærlig vet jeg ikke hvor jeg skal starte. Vi har vært så dårlig fra start til mål.

Les alt om kampen: Nå kan Tyskland glemme 1966

- Har Capello det som trengs?
Og dersom landslagssjef Fabio Capello ønsker å gjøre et forsøk på å holde humøret oppe, bør han la være å lese engelske aviser i nærmeste framtid.

- På en måte var det en payback for Geoff Hursts berømte mål på Wembley for 44 år siden, men leksen vi ble lært her må overskygge en debatt for eller imot mållinjeteknologi: England ble ganske enkelt utspilt av Tyskland, skriver Oliver Kay for The Times.

Han lovpriser det unge tyske mannskapet, som med seieren understreket sin posisjon som outsidere i mesterskapet, og trekker spesielt fram stjerneskuddene Mesut Özil og Thomas Müller.

Fabio Capello, derimot, får ikke like mye skryt.

- Tyskland ser ut som et lag som kommer til å dominere fotballen de neste ti årene, mens England ser ut til å nådd enden på visa. Har Capello den energien og viljen som trengs for å gjenopplive laget? Denne dramatiske ettermiddagen i Bloemfontein bør han ha grunn til å stille seg det spørsmålet, mener journalisten, som altså hinter til Capellos avgang.

Diego Milito: Hånflirer av Rooney

Trekker seg ikke
Fabio Capello nekter imidlertid å gi seg som engelsk manager, ifølge en twitter-melding fra den samme journalisten.

- Vi har tid til å avgjøre det, jeg må snakke med ledelsen for å avgjøre fremtiden min. Trekke meg? Absolutt ikke, sier Capello etter kampen.

Italieneren ble mottatt som en helt da han erstattet Steve McClaren, etter at England ikke klarte å kvalifisere seg til EM for to år siden.

«En fantastisk utfordring,» kalte italieneren jobben, og fikk da England også til å imponere stort i VM-kvalifiseringen. Like før VM ble belønningen en forlengelse av kontrakten, men nå er utfordringen i ferd med å utvikle seg til et mareritt.

Da mulighetene for at England skulle ryke ut av gruppespillet i Sør-Afrika var store, avslørte det engelske fotballforbundet at de forventet at Capello skulle trekke seg fra jobben med «verdigheten og æren i behold», dersom så skulle skje.

Spørsmålet er om et lite steg videre til åttedelsfinalen, der «Three Lions» ble ydmyket av Tyskland, er nok til at italieneren skal føre England til EM i Polen og Ukraina.

Uruguay ut av skyggen: Nå er semifinale realistisk

Ironi
- FA må være raske. Dette kan ikke holde på, man må få til et møte for å avgjøre fremtiden så snart som mulig, twitrer News of the World-journalisten Neil Ashton, etter at Capello avslører at han ikke vil trekke seg.

- Det blir en lang vei hjem for England, der flere vurderinger er nødvendig etter å ha feilet i VM. De manglet fokus, disiplin og vilje. Det gjorde også Capello, skriver Ashton i sin vurdering av kampen.

Heller ikke Daily Mirror er imponert over Capellos opptreden i VM:

- Vi ble lovet at ting skulle bli annerledes under Fabio Capello, og den rikelig tilbakebetalende italieneren skuffet ikke: Vanligvis må vi vente til kvartfinalen før vi blir håpløst utspilt og avkledt av det første gode laget vi møter. Denne gangen ble vi i det minste forløst fra elendigheten en uke tidligere, blogger Dan Silver ironisk for avisen.

Samleside: Alt om fotball-VM i Sør-Afrika

- Takk, gutter!
Men om engelskmennene depper, kan det tyske folket glede seg over at laget spiller minst like sprudlende som på hjemmebane for fire år siden.

«4-1 over England: Takk, gutter!» skriver Bild, under overskriften «Tyskland i VM-rus».

- Vi er de største, de vakreste, vi er seierherrene! So long, pals! skriver Tobias Holdkamp for avisen.

Og det er bare å slenge seg på hyllesten. For de tyske ungguttene, anført av to forholdsvis ukjente spillere (før mesterskapet, i det minste) i Mesut Özil og Thomas Müller, har imponert helt siden mesterskapet startet med en videreføring av den offensive fotballen som laget begeistret hele Tyskland med i VM i 2006.

Nå venter sannsynligvis Argentina i kvartfinalen 3. juli.

Og er det noen som kan stoppe Lionel Messi og resten av det argentinske stjernegalleriet, er det kanskje Tyskland.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken