RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På tide å gå videre, Johnsen

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Espen Johnsen er vraket som førstekeeper i Rosenborg. For landslagets reserve er det et klart signal om at tiden i klubben nå er over. Eller i hvert fall at den bør være det.

Rosenborg har ikke hatt konkurranse på keeperplass siden Arni Gautur Arason forlot klubben i 2003. Per-Mathias Høgmo hentet Lars Hirschfeld fra Tromsø i vinter, en keeper som imponerte stort i fjorårets sesong. Den knivskarpe konkurransen ville nødvendigvis ende med skuffelse for en av keeperne.

Espen Johnsen trakk det korteste strået.

Det er et valg som ikke overrasker.

Sisteskansen har voktet RBK-buret mer eller mindre konkurransefritt de siste årene, og han er ikke blitt noe bedre. Mange vil til og med hevde at han har stagnert, eller at utviklingen kanskje også har gått den andre veien. Selv om han innimellom leverer kamper i verdensklasse, er tabbekvoten altfor stor i løpet av en sesong. Fotarbeidet hans holder rent ut sagt et for dårlig nivå, i tillegg til at han også har svakheter i feltarbeidet og i forhold til rekkevidden.

Det har Rosenborg nå tatt konsekvensen av.

Det bør også Johnsen gjøre.

På lik linje med Arason kan ikke Espen Johnsen leve med å stå i mål i 2. divisjon. Skal han ha noe berettiget håp om å overta keeperplassen til Thomas Myhre når landslagskeeperen en gang i fremtiden takker for seg, må han ta tak i problemområdene og ikke minst stå i mål for et eliteserielag. Lars Hirschfeld er en såpass god keeper at han neppe kommer til å spille seg ut av buret på Lerkendal. Veien tilbake til førstelaget kan med andre ord bli lang, med mindre canadieren skulle bli skadet. Og slike scenarier kan man selvsagt ikke kalkulere med.

Espen Johnsen slet med å skjule sin skuffelse etter vrakingen søndag. Det er fullt forståelig. Det er også en sunn reaksjon. Man skal ikke godta å være nest best. Han kommer helt sikkert til å kjempe for å ta tilbake plassen med den samme innbitte innstillingen han alltid har fremvist. Det er en god egenskap. Det er i motgang man for alvor kan få vist hva man er laget av. Men det er begrenset hvor mye tid Espen Johnsen kan vie til den kampen.

Han bør snarest finne seg en klubb som er villig til å satse på ham som førstevalg.

Start har vært nevnt som en potensiell ny arbeidsgiver, men på Sørlandet avviser de noe forsøk på å hente Johnsen før overgangsvinduet stenger 31. mars. Og Johnsen har en kontrakt med Rosenborg som varer ut 2009-sesongen, noe som betyr at et kjøp vil koste dyrt. Rosenborg kvitter seg heller neppe med en landslagskeeper uten sverdslag.

Det kan med andre ord bli en tøff vår for Espen Johnsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest