På tide å våkne nå Newcastle

Foto: Scott Heppell (AP)

Newcastle står faktisk å fare for å rykke ned, men søndag tror vi laget innser alvoret.

07.04.13 09:46

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Ingen dans på roser for Häcken
Tippetips: Kan vi friskmelde Rosenborg?

V64 Åby: Espen er på nytt svensketokt
Tippeligaen: Skaderapport
Lotto: Vant 11 millioner lørdag

Søndagens langoddsprogram består naturligvis av de fem gjenstående Tippeliga-kampene i den tredje runden. HamKam og Stabær tjuvstartet Adeccoligaen lørdag, i dag er de fleste andre lagene i aksjon. Det spilles ellers massevis av interessante kamper i både England, Spania, Italia, Sverige og Danmark og det er et riktig bra spilltilbud Norsk Tipping kan tilby søndag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Getafe - Atletico Madrid H 3,40

Lokaloppgjør i Madrid. Hjemmesterke Getafe (8-3-3) ligger på 8. plass med sine 43 poeng og har faktisk ikke mer enn fire poeng opp til Betis på 6. plass (som gir Europa League-kvalik) og har i tillegg en kamp tilgode på Betis. Formen viser solide 4-2-0 på siste seks. Atletico Madrid har fire poeng opp til byrival Real madrid, men en kamp tilgode. Fine 3-2-1 på de siste seks seriekampene, men ikke bedre enn 6-3-5 på bortebane. Det står 2-1-1 på de fire siste tilsvarende og når oddsene er så skjevt satt i denne kampen, er det ingen tvil om at 3,40 på at Getafe tar denne må være søndagens beste langskudd.

Sampdoria - Palermo B 3,15
2-2-2 på de siste seks for Sampdoria som har lite å spille for nå ettersom laget ligger 13. plass med sine 36 poeng og har ti poeng ned til nedrykksstreken når åtte serierunder gjenstår. Palermo har slitt i motbakke hele sesongen, men fikk den helt nødvendige oppturen hjemme mot Roma sist helg (vant 2-0). Dermed har Palermo kun tre poeng opp til sikker plass. Står fortsatt uten borteseier (0-6-9), men før eller siden vinner Palermo en bortekamp. Det kan like godt skje i ettermiddag og 3,15 på at så skjer skal testes i ettermiddag.

Dagens avslag:
Bodø/Glimt - Ullensaker/Kisa

Disse to lagene ligger i midtsjiktet i følge ekspertene (som stort sett aldri treffer med forhåndstipsene sine). Bodø/Glimt har jevnt over vært veldig bra på hjemmebane og tilsvarende dårlig på bortebane. 10-3-2 hjemme på Aspmyra i fjor og 3-6-6 på bortebane indikerer det godt. Ullensaker/Kisa kvittet seg med Arne Erlandsen til tross for sterke sportslige resultater, mens den nye treneren Roar Johansen måtte forlate Sarpsborg til tross for opprykk. Ullensaker/Kisa ledet serien midtveis i fjor, men hadde en fæl høstsesong og er et stort spørsmålstegn. Både Morten Gievær og Stanley Ihugba ble med Johansen fra Sarpsborg og er bra nykommere, mens gode Flittie Onstad er reist. Ull/kisa hadde ikke bedre enn 6-0-9 på reise i fjor. Men 1,45 på hjemmeseier da? Det må være et av de aller dårligste tilbudene fra Norsk Tipping i dag og denne er det lett å stå over.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill
Newcastle - Fulham

Det er altså skriften på veggen for Newcastle nå og fjorårets store overraskelslag har hatt en svært skuffende sesong. Når det gjenstår seks-sju-åtte serierunder (det er ulikt antall kamper igjen for lagene), og Newcastle har sju seriekamper igjen, har laget kun tre poeng ned til Wigan under streken. Og dersom Wigan (som også har en kamp tilgode på Newcastle) vinner sin bortekamp mot QPR og Newcastle i tillegg taper denne, så blir det neglebiting utover våren i nord. Vi gikk mot Newcastle i første kvartfinalemøte borte mot Benfica torsdag kveld og selv om Benfica vant den kampen 3-1, så gjorde Newcastle en sterk kamp. 2-0-4 på de siste seks for Newcastle, men hjemme er laget fortsatt bra (8-1-6).

Formsterke Fulham (3-2-1 på siste seks), er på 10. plass med sine 39 poeng og mye rart skal skje om London-laget blir involvert i bunnstriden. Har som vanlig sin styrke hjemme på Craven Cottage (7-3-5), borte er det lenger mellom høydepunktene (3-6-6).

Viktige Yoan Gouffran er tilbake for hjemmelaget i ettermiddag, men både Mathieu Debuchy og Cheick Tiote er tvilsomme. Massadio Haidara og Fabricio Coloccini er fortsatt ute med skader. Steve Sidwell soner sin første av tre kampers karantene for Fulham i ettermiddag, mens Ashkan Dejagah er tvilsom.

Hjemmelaget har alt å spille for i ettermiddag og vi synes Newcastle må være dagens beste spill. Hjemmeseieren betales med overraskende fine 1,95 og kampen kan selvsagt spilles som singel, men vi dobler med en godt betalt hjemmeseier fra Tippeligaen.

Lillestrøm - Viking
En viktig og sterk borteseier av Lillestrøm mot regjerende seriemester Molde sist tirsdag og dermed har Lillestrøm levert tre gode omganger i Tippeligaen hittil. Førsteomgangen mot Sarpsborg var dog svak i seriepremieren hjemme på Åråsen, men Lillestrøm hevet seg i den andre omgangen og har fått en flott start på årets sesong. Lillestrøm kjempet lenge i motvind i fjor og ekspertene har ikke noe særlig tro på laget denne sesongen. Vi tror Lillestrøm får en bra sesong at Magnus Haglund får mer dreise på laget i sin andre sesong som sjef på Romerike.

Viking tok en fullt fortjent 2-1 seier hjemme mot Molde i seriepremieren, men falt tilbake til gamle bortesynder mot nyopprykkede Saprsborg sist helg og tapte fortjent 1-2, slik kollega Andreas Faye helt korrekt tipset om. Det er slik Viking er og har vært de siste ti sesongene, helt uforutsigbare.

Ruben Gabrielsen er eneste fravær for hjemmelaget. Indridi Sigurdsson (hjernerystelse) håper å rekke LSK-kampen. Yann-Erik de Lanlay (lyske) har stått over de to første seriekampene, og det er usikkert om kantspilleren blir klar. Henri Anier er lånt ut til Fredrikstad, mens Jon-Helge Tveita er lånt ut til Bryne. Det står 9-3-0 i de tolv siste tilsvarende på Åråsen og Lillestrøm har fått en solid start på denne sesongen. Viking gjorde en svak bortekamp mot Sarpsborg og møter klart tøffere motstand i kveld.

2,15 på at Lillestrøm tar denne og opprettholder sin knallsterke statistikk hjemme mot Viking er klart gangbar odds og dermed kombinere vi denne med seier til Newcastle.

Vi får dermed en dobbel til spreke 4,19 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 søndag (spillestopp kl 15.55):
Kamp 171 Newcastle - Fulham 1,95 3,10 3,20
Kamp 192 Lillestrøm - Viking 2,15 3,20 3,00
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.