Gå til sidens hovedinnhold

På vei inn landslagsdøra

Mye skal skje om ikke Johan Kjølstad og Ola Vigen Hattestad (bildet) får plass på det norske skilandslaget neste sesong.

De to har stått utenfor i årets sesong, men 22-åringene har vært en positiv overraskelse.

Etne-løperen Kjølstad har seier, tredje- og sjetteplass fra verdenscupen i sprint. Ørje-gutten Ola Vigen Hattestad følger ikke langt bak. På fire verdenscupstarter står han med én tredjeplass fra Gøteborg som best i sprint, men har også fått med seg to 5. plasser og en 8. plass.

- Det skal veldig gode argumenter for at de to ikke kommer med neste år, sier sprinttrener Ulf Morten Aune til TV 2 Nettavisen.

- De er hyperaktuelle, sier landslagssjef Krister Sørgård.

Best i fri teknikk
Det som teller i favor de to er at begge er best i fri teknikk, og OL-sprinten neste år går i nettopp fri teknikk. I tillegg er begge unge, og landslagsledelsen er veldig klar over at mange av de som er best nå, forsvinner etter OL neste år eller VM i 2007.

- Vi skal diskutere landslagene nå etter påske. Det viktige er at alle på landslaget får et topp sportslig opplegg, og at vi ikke tar med så mange at det går ut over tilbudet til de beste, sier Aune.

- Men jeg har fortsatt ikke funnet noen gode argumenter for at de ikke skal få være med. Men kanskje de dukker opp senere, legger han til.

Viktig økonomisk
Vigen Hattestad har overlevd på studielån og noen personlige sponsorer i år, men uten at det går i pluss. Kommer han på landslaget betyr det automatisk at han får ett stipend på 60-100.000 kroner. I tillegg kommer skiavtaler og annet.

Vigen Hattestad krysser fingrene uttaket.

- Det er drømmen det. Å komme på landslaget, og kunne leve av dette, sier han.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken