Det skjer en del spennende ting i belgisk sykkelsport for tiden. Omega Pharma-Lotto splittes i to lag ettersom sponsorene går hvert til sitt. Sammen med Quick Step utgjør de en trio av attraktive belgiske sykkellag.

Les også:Gilberts lag mister sponsor

Selv om bredden i belgisk sykkelsport ikke er like bred som i en del andre store sykkelnasjoner, så har de noen enere. Da er det ikke rart det blir kamp om å få signert akkurat de rytterne.

«Alle» ønsker seg Gilbert
For både Tom Boonen og Philippe Gilbert er ledige på markedet etter årets sesong, ettersom deres kontrakter går ut ved sesongslutt. Hetest av de to er Gilbert, som vant Ardenner-trippelen i år.

- Omtrent alle World Tour-lagene har tatt kontakt, fra Astana til Quick Step, sier Gilberts rådgiver, Vincent Wathelet, til Het Nieuwsblad, ifølge cyclingnews.

Wathelet legger til at hans klient ikke stresser med å finne seg et lag, men heller vil bruke god tid på å finne laget som passer han best, siden han står foran noen viktige år.

- Det sportslige er det viktigste for Philippe. Det kommer foran det finansielle. Han ville foretrekke et belgisk prosjekt, men kun under forutsetning at det ikke blir et steg ned, sportslig sett.

Boonen motsatte vei?
Rådgiveren legger også til at han har snakket med personene som står bak alle de tre belgiske sykkellagene.

- Jeg hadde en god samtale med hans nåværende sjef Marc Couke, men jeg har også snakket med Patrick Lefevre (Quick Steps sportsdirektør, red. anm.) og Marc Frederix og Bob Verbeeck fra Lotto.

Skulle Gilbert gå til Quick Step, kan det fort ende med at Tom Boonen går motsatt vei. For det er tvilsomt om det er plass til begge de belgiske superstjernene på samme lag.

- Det er omtrent fem lag som er genuint interessert i hans underskrift, blant dem hans nåværende arbeidsgiver, sier Boonens rådgiver Paul De Geyter.

Hvordan dette trekantdramaet mellom de belgiske lagene ender, og hvor de to stjernene sykler neste sesong, vet vi nok mer om når Tour de France nærmer seg.