*Nettavisen* Sport.

Pablo Sarabia spolerte festen da Paris Saint-Germain slo tilbake mot Real Madrid

Den spanske angriperen ble byttet inn, og viste seg vital for Thomas Tuchels mannskap.

26.11.19 23:24

REAL MADRID - PARIS SAINT-GERMAIN 2-2

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet over

Det så ut til å bli en fantastisk aften for Real Madrid hjemme på Santiago Bernabéu, da de ledet 2-0 over Paris Saint-Germain. En vanvittig sluttspurt fra bortelaget gjorde at det endte 2-2 til slutt i Madrid.

Madrid virket å ha god kontroll på sine motstandere fra den franske hovedstaden. Karim Benzema ble scoret begge målene for Madrid, da de så ut til å få revansj for sitt tap tidligere i gruppespillet mot PSG.

Kylian Mbappé utnyttet nemlig en feil i Madrids forsvar like etter Benzemas andre scoring, før det korthuset skulle falle sammen for Madrid. Pablo Sarabia banket nemlig inn 2-2 like før slutt.

27-åringen har en fortid fra Real Madrids ungdoms- og B-lag, og fikk kun 18 minutter med a-lagsfotball for de hvitkledde. Han ble byttet innpå i Champions League mot Auxerre i 2-2.

- Dette er helt vilt! For noen minutter siden gikk Madrid opp til 2-0, skrek Endre Olav Osnes fra TV 2s kommentatorplass da den tidligere Sevilla-spilleren feiret sin scoring i Madrid.

PSG vil nok uansett føle at de burde ha hengt med tidligere i kampen da Thibaut Courtois så ut til å bli utvist for en felling av Mauro Icardi i den første omgangen. Dommer Artur Dias viste nemlig ut den belgiske burvokteren, før VAR vridde om på avgjørelsen og ga Real Madrid frispark for en forseelse på midtbanen.

Det fikk det til å gå en kule varmt hos TV 2s Brede Hangeland i pausen:

- Etter å ha sett det på video så omgjør han situasjonen, og gir frispark. Merkverdig, mente Hangeland, som også fulgte opp:

- Hvis det er én ting disse stjernespillerne kan, når de gir fra seg ballen, så faller de i tilfelle de får et frispark. Det er for lite, og når dommeren i tillegg har gjennomskuet det, så er det rett og slett feigt å se på video og omgjøre på beslutningen.

For Real Madrid ble kvelden verre da Eden Hazard måtte av banen med skade. Ifølge El Chiringuito-journalisten José Luis Sánchez i La Sexta, så kan det være snakk om en alvorlig skade:

- Full alarm rundt ankelen til Hazard etter første sjekk i garderoben. Dårlige tegn, men man venter på den medisinske sjekken. Det eksisterer pessimisme , skriver Sánchez på Twitter.

Real Madrid er dermed klare for åttedelsfinalen av Champions League etter uavgjort mot Paris Saint-Germain. De står med åtte poeng etter fem kamper, hvilket betyr at de har en luke ned til de resterende lagene som ikke kan opphentes.

Også Paris Saint-Germain kan juble over videre spill i Champions League etter gruppespillet. De leder gruppen med tretten poeng, altså fem mer enn tirsdagens motstander.

Les mer: Norske André er venn med Real Madrid-profil: - Han kom løpende mot meg og ropte navnet mitt

Madrid-dominans

Det var gjestene fra Paris som startet best på Santiago Bernabéu, og ved flere anledninger så det ut til at Kylian Mbappé og Mauro Icardi skulle skape vei i vellinga for bortelaget.

Dessverre for Thomas Tuchels mannskap, så ville det seg ikke for de blåkledde, og argentinske Icardi maktet ikke å få sine avslutningen på Thibaut Courtois' mål.

Real Madrid våknet etter kvarteret, og Toni Kroos hamret til fra distanse. Tidligere Madrid-burvokter Keylor Navas hadde også rukket å stp opp tidsnok, og fikk klasket unna forsøket fra tyskeren.

Han kunne lite gjøre da Eden Hazard satte på turboen, og spilte opp Dani Carvajal, som siden la over til Federico Valverde. Den uruguayanske unguttens pasning fant Isco, som fikk vendt sitt forsøk i stolpen.

En utslått Navas var tilskuer da Karim Benzema enkelt kunne bredside ballen forbi Navas og inn i det åpne PSG-buret.

Benzema var ordentlig het på grøten i sin Champions League-kamp nummer 100, og virket å være igjennom etter halvspilt første omgang. Denne gangen fikk Navas avverget.

Kroos var skuddvillig i den første omgangen, og testet sin gamle lagkamerat i PSG-buret etter drøye 25 minutter spilt. Igjen var Navas patent, og fikk slått ballen unna.

PSG prøvde å jobbe seg tilbake inn i kampen, og Ángel di María kombinerte fint med Mbappé drøye ti minutter før pause. Den franske VM-vinneren fikk ikke rettet sin avslutning på mål.

Bortelaget trodde de hadde fått en gavepakke da Courtois rev Icardi overende like før halvspilt i Madrid. Dommer Artur Dias vippet frem det røde kortet, og reservekeeper Alphonse Areola begynte å varme opp for Madrid.

VAR-dommeren bad portugisiske Dias ta en titt på situasjonen, og kamplederen kom frem til at det hadde forekommet en dytt i ryggen på Marcelo fra Idrissa Gueye i forkant av situasjonen, som dermed annullerte det røde kortet til Courtois.

På benken kunne Thomas Tuchel kun le av det som virket som en temmelig absurd situasjon. Det var i tillegg det aller siste som skjedde på Santiago Bernabéu da Real Madrid gikk til pause med en 1-0-ledelse.

Neymar introduseres

Neymar startet på benken for gjestene, men Tuchel bestemte seg for å kaste innpå den brasilianske stjernespilleren til andre omgang. Han erstattet Gueye.

Allerede i det første minuttet av den andre omgangen burde Benzema ha doblet ledelsen. Marcelos innlegg var av det perfekt slaget, men kun et vanvittig pantersprang av Navas stoppet Benzema.

Kroos' skuddfest ville ingen ende ta, men den tyske VM-vinneren manglet på presisjonen. Etter 59 minutter spilt suste ballen utenfor målet til den costaricanske burvokteren.

Madrid rullet opp et nytt fantastisk angrep like etter timen spilt da Benzema fant Marcelo med en stikker. Hans innlegg fant Isco, som ikke fikk skudd på parisernes mål.

Et skår i gleden for Real Madrid var at Hazard, som hadde en fantastisk kamp, måtte byttes ut med skade i det 69. minutt. Han ble erstattet av Gareth Bale, som igjen ble møtt med pipekonsert.

Kveldens mann skulle uansett bli Karim Benzema. I det 80. minutt rullet Madrid opp et nytt angrip langs venstresiden, Marcelo fikk klinket ballen inn i boks og Benzema kunne stange inn 2-0 for de hvitkledde.

Landsmann Mbappé ville skape ny spenning like etter Benzemas scoring. Thomas Meuniers innlegg var veikt, men Raphael Varane og Courtois feilkommuniserte, og ballen falt ned til Mbappé som reduserte.

Og det var duket for et aldri så lite sjokk på Santiago Bernabéu da PSG fortsatte å male på i angrep. Pablo Sarabia ble nemlig byttet inn, ble spilt opp like utenfor Madrids boks og hamret inn utligningen.

Mbappé var nære ved å snu oppgjøret fullstendig på hodet da han kunne avsluttet inne i Madrids boks. Dessverre for ham så ebbet muligheten ut i avslutningen i nettveggen, og dermed endte det 2-2 på Santiago Bernabéu.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag