Gå til sidens hovedinnhold

Pacman vant hatkamp

Manny Pacquiao sender nok en bokselegende inn i pensjonistenes rekker.

Manny "Pacman" Paquiao ble igjen en vinner i et av de senere års mest etterlengtede returkamper. Søndag morgen norsk tid beseiret han Marco Antonio Barrera på poeng over tolv runder i Las Vegas.

Ungdommen seiret
Selv om helgens møte mellom Pacquiao og Barrera var en langt jevnere affære enn deres første duell, var én ting likevel helt tydelig denne gangen. I løpet av tiden som har passert siden 2003 har Pacman blitt fire år bedre, mens Barrera kun er fire år eldre.

Forskjellen i hvordan de to super-fjærvektskongene har utviklet seg siden sist kom til syne tidlig i kampen. I kjent stil åpnet Pacquiao aggressivt og la et press som tvang Barrera til å bokse defensivt. Overtaket ga filippineren ringføringen og snart falt kampen inn i mønsteret som er Pacquiaos spesialitet. Med klar og presis offensiv boksing kom den yngre favoritten veteranen i forkjøpet under brorparten av slagvekslingene. Også på den avstanden der Barrera var ventet å være de sterkere av de to klarte filippineren å hevde seg. Barrera hadde sine stunder og overtak underveis, men det viste seg å være for mye for langt for den gamle krigeren å holde på overtaket over lengre perioder.

Samtlige poengdommere noterte seier til Pacman med god margin etter fullført distanse.

- Det var annerledes denne gangen, innrømmet Pacquiao etter kampen.

- Han er en god, smart bokser og jeg er fornøyd med å vinne på denne måten.

28-åringen hadde i forkant av oppgjøret lovet sine tilhengere å vinne ved knockout.

Legger opp
For Marco Antonio Barrera var dagens oppgjør hans siste opptreden i proffringen. 33-åringen hadde i forkant av kampen erklært at han ønsket å trekke seg tilbake allerede for tre år siden, men klarte ikke å legge fra seg boksingen uten å gjøre et forsøk på revansjere tapet for Pacquiao. Nå er omsider siste stopp nådd for legendens karriere:

- Dette var min siste kamp, ja. Jeg synes jeg bokset godt og er fornøyd med å avslutte karrieren med dette, uttalte Barrera etter at resultatet var annonsert.

Marco Antonio Barrera proffdebuterte som 15-åring i 1989. I løpet av karrieren har han vunnet titler og vært bestemann i flere vektklasser. Legenden gir seg med en kampliste lydende 63-6, hvorav 42 seire har kommet via knockout. Mange eksperter anser meksikaneren for å være en av vår tids beste boksere uansett vektklasse.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene