*Nettavisen* Sport.

Padler for store summer

Foto: SCANPIX

Eirik Verås Larsen møter verdens beste hvalkajakkpadlere i Dubai.

27.11.08 17:29

OL-medaljør Eirik Verås Larsen kjemper om 140.00 norske kroner når han stiller opp i Dubai Shamaal 2. desember.

Flattvannspadleren bytter ut sin vante K1 racerkajakk og forsøker seg i en mer uvant doning 2. desember. Nordmannen skal nemlig konkurrere mot verdens beste havkajakkpadlere i Dubai Shamaal.

I konkurransen benyttes en såkalt surfski – en type havkajakk man virkelig får opp dampen med. Navnet kommer av at kajakken kan brukes også til surfing, i tillegg til havrace.

- Jeg gleder meg til å se hvor annerledes det er fra flattvannspadling. Det kommer til å bli et durabelig oppgjør, med verdens beste flattvannspadlere mot verdenseliten av profesjonelle havpadlere, skriver Verås Larsen på sin egen hjemmeside.

Også distansen er noe helt annen enn den Verås Larsen, Tim Brabants og resten av flattvannseliten vanligvis bryner seg på. Mannen med både gull- og sølvmedalje fra OL på K1 1000 meter, skal denne gangen padle en omtrent 30 kilometer lang løype til havs.

Men vinneren belønnes da også stort. Dubai Shamaal reklamerer med å være «verdens rikeste surfskirace» – og arrangørene har nok rett i akkurat det. Herrevinneren belønnes med heftige 20.000 US dollar for seieren; med andre ord rundt 140.000 norske kroner. En 15. plass belønnes også med nesten 10.000 kroner, og totalt deles det ut pengepremier til den nette sum av 840.000 norske kroner (120.000 USD).

Det er med andre ord gode muligheter til å padle inn en fin førjulspresang for de 150 deltakerne i konkurransen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag