Gå til sidens hovedinnhold

Pål André Helland og Gjermund Åsen senket gamle Rosenborg-lagkamerater: - Nærmest ubegripelig

Pål André Helland og Gjermund Åsen tok hovedrollene mot gamle lagkamerater.

LILLESTRØM-ROSENBORG 2-0

ÅRÅSEN (Nettavisen): De to tidligere Rosenborg-stjernene Helland og Åsen viste ingen nåde med gamle lagkamerater fredag kveld. Duoen var kampavgjørende og sørget for tre Lillestrøm-poeng i en tett og tøff kveldskamp i sommersola på Åråsen.

Helland ble matchvinner med høyrefoten tolv minutter ut i den første omgangen etter pasning fra Åsen. På overtid doblet Åsen og punkterte kampen.

– Jeg føler at jeg spiller for Pål. Samtidig er det litt deilig for meg å vise at jeg duger på dette nivået. Jeg ble vel omtalt tidlig i januar som at jeg kunne gjøre en OK jobb for Rosenborg 2, så det er litt deilig å vise at man kan levere i Eliteserien, sier Åsen som nesten er på gråten til Discovery.

- Jeg er vanvittig stolt av klubben. Vi er veldig sammensveiset, sier Helland til Nettavisen.

- Hvordan vil du beskrive ditt forhold til Åge Hareide og Rosenborg i dag?

Jeg er fortsatt veldig glad i Rosenborg og jeg har et veldig godt forhold til så og si samtlige i klubben. Men det skjedde ting som gjorde at det var uaktuelt for meg å fortsette der. Da er jeg glad for at jeg og Gjermund tok turen sammen og det ser ut til å gå greit, forteller Helland.

- Forholdet er ikke like bra med alle der?

- Det er alltid noen som synes jeg er et rasshøl. Så det lever jeg fint med, sier han.

- Puslete

Lillestrøm ligger nå kun to poeng bak Åge Hareides mannskap med tre kamper mindre spilt i Eliteserien. Rosenborg har hele ni poeng opp til serieleder Molde etter en tredjedel av sesongen.

Etter sitt tredje tap på like mange kamper er Hareide naturligvis en skuffet mann også fredag kveld. Trenerveteranen bruker ordet «puslete» når han beskriver lagets prestasjoner.

- Forrige helg var vi også puslete mot Sarpsborg i spillet vårt. Vi vil være mer direkte, være raskere fremover, raskere i angrep, få bedre presisjon. Det er så mange ting å ta tak, derfor blir det puslete, sier Hareide til Nettavisen.

- På treningsfeltet har vi jobbet med struktur, men vi må ta det med oss til banen og gjennomføre det. Vi har ikke noe annet å gjøre enn å gå tilbake til tegnebrettet og begynne på nytt, sier han videre.

Straffet gamleklubben

Helland kom til kampens første farlighet da han fyrte av et skudd like utenfor stolpen fra rundt 20 meters hold.

Rosenborg-spiss Guillermo Molins sendte like etterpå avgårde en albue i magen på LSK-stopper Espen Garnås. Kampens dommer fikk ikke med seg situasjonen, men reprisene viste tydelig at Molins slengte ut en arm i magen på motspilleren.

- Han skal være særdeles glad for at dommer ikke så den. Den er helt tydelig. Der kunne han ha ligget veldig tynt an, Molins, kommenterte Discoverys kommentator Kenneth Fredheim.

Vebjørn Hoff var nære å sende gjestene i ledelsen i det ti minutter var passert. Skuddet hadde meget god retning, men ble blokkert før det fant veien frem til målet.

Så eksploderte det på Åråsen. Minuttet senere kombinerte de to nyervervelsene fra nettopp Rosenborg fint. Åsen fant Helland som fyrte av med høyrefoten. Ballen skjøt fart i det fuktige gresset og inn i nettet bak Rosenborgs keeper til ellevill jubel fra de 2000 tilskuerne som hadde fått plass på tribunene.

- Kombinasjonen Åsen og Helland. Det er nærmest ubegripelig, utbrøt Fredheim vel vitende om forhistorien til de to trønderne.

Molins kom til en farlig mulighet like etter, men headingen spratt inn i fanget på Mads Christiansen i LSK-målet.

Halvveis ut i omgangen var målscorer Helland ferdig for dagen. Den tidligere RBK-stjernen ruslet av gresset med en skade.

Få minutter senere led Per Ciljan Skjelbred samme skjebne og forlot også han banen med en skade.

Holmar Eyjolfsson kom til en god mulighet i det 38. minutt. Christiansen var med på notene og vippet headingen til corner.

Forbannet Molins: - Katastrofe

I pausen oppsummerte en forbannet Molins Rosenborgs første omgang på enkelt vis.

- Katastrofe. Vi taper alle dueller, det er ingen som vil ha ballen, det er en katastrofe, sier han til Discovery.

Han var også tydelig på at han ikke hadde gjort noe uregelmentert tidlig i omgangen.

- Ingenting. Han snakker veldig mye, svarte Molins kort.

Helland på sin side var mer fornøyd til tross for at han måtte forlate banen med en skade.

- Det var skrevet i stjernene begge deler. Det var mye spenning i kroppen. Foten satt fast i bakken så jeg kjente det litt i lysken, oppsummerte den tidligere RBK-profilen.

Rosenborg tok kommandoen på kampen i den andre omgangen og presset hjemmelaget bakover i banen.

Det var likefullt LSKs innbytter Ulrik Mathisen som kom til omgangens første sjanse da han ble spilt fri inne i feltet etter 64 minutter. Hansen var våkent med og holdt skuddet.

Minutter senere måtte Christiansen ut i full strekk i LSK-målet etter et godt slått frispark av Carlo Holse.

Tjue minutter før slutt vartet samme mann opp med en ny god redning etter en farlig avslutning fra Tagseth.

Avslutningen av kampen ble tett og ble preget av flere tøffe dueller. Dino Islamovic kom til skudd like før slutt, men maktet ikke å sprekke nullen.

På overtid doblet Åsen til 2-0 og sørget for full jubel på Åråsen.