*Nettavisen* Sport.

Pål Strand til HamKam

Pål Strand har fått seg ny arbeidsgiver, samtidig som en annen LSK-spiller leies ut.

13.03.08 10:13

Pål Strand, som ble skviset ut i Lillestrøm, er klar for HamKam.

Det melder Hamar Arbeiderblad .

To år
Han har skrevet under på en toårskontrakt. Strand slutter seg torsdag til sine nye klubbkamerater som er på vei til treningsleir i Tyrkia.

- Han skrev under for oss i går kveld, bekrefter HamKam-trener Arne Erlandsen overfor Nettavisen.

Per Mathisen i LSK er ikke like klar på akkurat det.

- Det gjenstår noen formaliteter, men jeg har stor tro på at dette skal løse seg. Dialogen er veldig positiv, sier Lillestrøms styreleder Per Mathisen til Nettavisen.

Kun blekket gjenstår

Etter hva Nettavisen erfarer er det imidlertid kun blekket på papiret som avtaler sluttpakken mellom Strand og Lillestrøm som gjenstår. Dette blir klart før HamKam reiser til Tyrkia, og dermed er Strand endelig klar for HamKam, uten at det har kostet hedemarkingene en krone.

Selv er Strand knapp i sine kommentarer, men han ser frem til nye utfordringer på Hedemarken.

- Det blir hyggelig å komme i gang på nytt, sier Strand til Nettavisen, som også er rask til å skryte av NISOs assistanse i den betente saken.

- De har vært veldig gode å ha, mener flankespilleren.

NISO-leder Silje Vaadal sier det skjedde en bevegelse på mandag, og er glad for at man har kommet i stand til en avtale begge parter er fornøyde med. Nå er fotballen endelig førsteprioritet for Strand.

- Pål har ikke spilt fotball på fem-seks måneder, så han må bevise at han er god nok. Men han har en svært god venstrefot, og kan brukes både på backen og fremover på banen, sier Arne Erlandsen.

Pål Strand sa i et intervju med Nettavisen for kort tid siden at han har hatt det tungt etter at han fikk beskjeden om at han ikke ville bli satset på i Lillestrøm.

- Dette er ingen enkel situasjon. For min egen del kjører jeg nå egentrening på formiddagene, så trener jeg med rekruttene på kveldene. De er en fin gjeng, men det er klart at det er ikke samme nivået som på A-lagstreningene, sa Strand.

Uforstående
Strand kunne ikke forstå hvorfor han ble sparket ut av A-laget.

- Jeg var vel nummer 12, 13 eller 14 når det gjelder spilletid i fjor. Når jeg så kommer tilbake fra en måneds ferie, så er jeg plutselig blitt nummer 26. Så dårlig blir man vel ikke på fire uker, spurte han.

Nå ser det altså ut til at saken går mot en lykkelig slutt for Pål Strand.

Arnarsson til Island

Samtidig er det klart at Lillestrøms islandske midtbanespiller Viktor Bjarki Arnarsson går på utlån til islandske KR Reykjavik ut 2008-sesongen. Arnarsson, som ble årets spiller på Island i 2006, har fått svært liten spilletid på Åråsen, og står uten seriekamper for Lillestrøm.

- Jeg er nødt til å spille førstelagsfotball, og det kommer jeg til å få i KR. Min samboer fødte for kort tid siden, og vi har leilighet i Reykjavik. Derfor passer det fint å reise hjem en stund for å få spille fotball hjemme på Island, sier Arnarsson til LSKs hjemmeside.

Klikk her for flere nyheter om norsk fotball
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.