*Nettavisen* Sport.

Pål Strands helvete

- Jeg har det veldig tungt, innrømmer Pål Strand en måned etter at han ble skviset ut av LSKs A-lag.

07.03.08 15:10

I England får man en testimonial og en klapp på skulderen for lang og tro innsats for en og samme klubb. Pål Strand fikk en kald skulder og ble degradert til rekruttlaget etter ni år på Åråsen.

Tung tid
Nå, en drøy måned etter at han fikk beskjed om at han ikke lenger fikk trene med LSKs A-lag, prater Strand ut om den tøffe tida for første gang. Han innrømmer at tilværelsen har vært et helvete.

- Jeg har det tungt, innrømmer totningen overfor Nettavisen.

Tonefallet til den vanligvis så muntre 31-åringen antyder at han ikke overdriver. Og han prater ikke bare på egne vegne.

- Dette er ingen enkel situasjon. For min egen del kjører jeg nå egentrening på formiddagene, så trener jeg med rekruttene på kveldene. De er en fin gjeng, men det er klart at det er ikke samme nivået som på A-lagstreningene, sier Strand bekymret.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Uheldig for hele familien
I tillegg har han familien å tenke på.

- Jeg har tre barn og en gravid kone. Når jeg nå må trene på kveldstid, betyr det at jeg ikke kan stille opp, kjøre ungene på dansing og andre idrettsaktiviteter. Dette er ikke bare uheldig for meg, men for hele familien, påpeker mannen med en av Norges farligste venstreføtter.

- Har du gått på en smell?

- Nei, jeg forsøker å holde motet oppe, og støtten fra supportere, LSK-spillerne og folk i andre klubber har varmet mye.

- Jeg har en agent som jobber for meg nå, og jeg håper jo at noe skal skje. Men problemet er at når denne beskjeden kom så sent, så har mange av klubbene fått mye av troppene sine på plass, La Manga-turer er planlagt og så videre – det er ikke enkelt.

Selv kan ikke Strand forstå hvorfor han ble sparket ut av A-laget på den måten han ble. Han er i alle fall helt sikker på at den begrunnelsen som ble gitt, ikke er den egentlige grunnen.

- Jeg var vel nummer 12, 13 eller 14 når det gjelder spilletid i fjor. Når jeg så kommer tilbake fra en måneds ferie, så er jeg plutselig blitt nummer 26. Så dårlig blir man vel ikke på fire uker, spør venstreflanken retorisk.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Mobbing og trakassering
Han får full støtte av NISO, som fortsatt hjelper Strand med konflikten.

- Klubben brukte jo både keepertreneren og manageren på treningene etter at Pål ble skviset ut, så den forklaringen holder ikke.

- Vi ser på dette som mobbing og trakassering for å få Pål til å slutte, sier NISO-leder Silje Vaadal.

Ifølge Vaadal satt NISO i et møte med LSK-ledelsen kort tid etter at Strand ble degradert til rekruttlaget, men uten å nå frem.

- Vi har vært veldig løsningsorienterte, og håpet å få til en avtale og at partene skulle skilles som venner.

LO tar saken videre
Det lyktes ikke, og nå vil NISO løfte saken videre.

- Vi har oversendt saken til LOs juridiske avdeling. I løpet av de neste dagene vil de sende et brev til LSK, forteller Vaadal.

Per Mathisen sier i en tekstmelding til Nettavisen at man ikke har så mye å si om saken.

- Men vi ønsker at ting skal løse seg til beste for alle, skriver Lillestrøms styreleder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.