*Nettavisen* Sport.

Palace-manager Hodgson blir historisk mot Leicester

NÅR MILEPÆL: Trenerlegenden Roy Hodgson overtar en imponerende rekord i engelsk fotball lørdag kveld. Foto: Lindsey Parnaby (AFP / NTB scanpix)

Roy Hodgson blir tidenes eldste Premier League-manager når han leder Crystal Palace borte mot Leicester.

Den tidligere Viking-treneren er 71 år og 198 dager gammel når oppgjøret spilles lørdag kveld.

Dermed har han passert Sir Bobby Robson, som var 71 år og 192 dager i Newcastles oppgjør mot Aston Villa i august 2004.

Hodgson kan se tilbake på en lang karriere med treneropphold i blant andre Inter, Blackburn, Fulham, Liverpool og West Bromwich.

Han har også vært landslagssjef for flere nasjoner. Sist for hjemlandet England i perioden 2012-2016, men også for Sveits på 1990-tallet og Finland på 2000-tallet. 71-åringen har ingen planer om å gi seg med det første.

- Jeg synes det er fint fremdeles å jobbe. Jeg har alltid tenkt at jeg vil vite når tiden er inne for å legge opp. Så langt har den tid ikke kommet, sier Hodgson til BBC.

Sir Alex Ferguson er den tredje eldste manageren i Premier League-historien. Han var 71 år og 139 dager da Manchester United løftet sitt til nå siste ligatrofé mot West Bromwich i mai 2013.

Crystal Palace innehar også rekorden for den yngste manageren i ligahistorien. Attilio Lombardo var 32 år og 67 dager da han debuterte i 1-3-tapet mot Aston Villa i mars 1998.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag