RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Palle anklages for korrupsjon

Den danske boksepromotoren Mogens Palle anklages for avtalt spill i forbindelse med en av Brian Nielsens kamper.

Bakgrunnen er at den amerikanske manageren Robert Mittleman ifølge rettspapirer som nå er offentliggjort har erklært seg skyldig i både idrettskorrupsjon og forsøk på å bestikke en offentlig tjenestemann.

Mittleman har forklart at han ble kontaktet av Mogens Palle, som skal ha betalt inntil 40.000 dollar (270.000 kroner) til Thomas "Top Dog" Williams for å tape med vilje mot Brian Nielsen 31. mars 2000. Mittleman selv fikk 6800 kroner for å ordne kampen, som Nielsen vant i tredje runde.

Betalt
Mittleman har ifølge nyhetsbyrået AP også innrømmet å ha vært mellommann da Williams fikk betalt for å "legge seg" i en kamp i Las Vegas senere samme år. Da Williams ble siktet for korrupsjon, skal Mittleman ha prøvd å bestikke en statsadvokat for å få ham til å henlegge saken.

Mittleman var tidlig på 1990-tallet manager for toppbokseren Oscar de la Hoya. Han har lovet å vitne i saken mot Williams i august.

Konsekvenser?
Strafferammen for de forbrytelser Mittleman har erklært seg skyldig i er 5 års fengsel og 1,7 millioner i bot for idrettskorrupsjon, 15 års fengsel og 1,7 millioner kroner i bot for å bestikke en offentlig embetsmann. Dom i saken mot ham faller senere.

Avsløringene kan få konsekvenser for Mogens Palle, men foreløpig er det usikkert hva som kan skje med ham.

Jess Andreasen, som er leder for Danmarks proffbokseforbund (DPBF), sier at han ikke tror på beskyldningene.

- I så fall er bokserne de beste skuespillere jeg har sett. Nielsen slo ham jo ned. Dette er en røverhistorie, og jeg tror overhodet ikke på den, sier han.
(NTB-Ritzau)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere