Verdensmester Anastasija Kuzmina vant skiskytternes 7,5 kilometer verdenscupsprint i solfylte Holmenkollen torsdag.

Det lå lenge an til slovakisk dobbeltseier. Paulína Fialková som hadde andreplassen helt til Tysklands Franziska Preuss overtok den nest beste plassen fra et seint startnummer.

Marte Olsbu Røiseland ble beste norske utøver på sjetteplass. Hun bommet på et skudd i liggende, i likhet med vinner Kuzmina. De øvrige pallpassene gikk derimot til damer som klarte seg uten feil på standplass.

Tiril Eckhoff var med helt oppe i teten fram til skyteserien i stående, men der ble det en skuddbom på Fossum-utøveren. Hun endte på sjuendeplassen. Eckhoff hadde langt ifra noen perfekt oppladning, siden hun har slet med sykdom i dagene før konkurransen.

- Jeg er veldig fornøyd med løpet. Jeg har slitt litt hele uka og krysset fingerene for at jeg skulle komme med på start. At jeg skjøt ni treff, og helsa holdt, det er jeg fornøyd med, sier Eckhoff til NRK.

Ingrid Landmark Tandrevold vant et overraskende VM-sølv på samme distanse i Östersund nylig, men fikk en tyngre dag på hjemmebane. Hun endte som nummer 16, mens Synnøve Solemdal tok en 26.-plass. Begge bommet én gang.

Italias Dorothea Wierer tok et langt steg videre mot å vinne verdenscupen sammenlagt da hun ble nummer elleve i Kollen. Lagvenninnen Lisa Vitozzi hadde samme totalsum i verdenscupsammendraget før rennet, men mislyktes totalt. Med fem bomskudd på skytingene og 68.-plass får ikke Vitozzi gå den kommende jaktstarten.

Røiseland mistet 20 av 29 poeng hun hadde i forsprang på Kuzmina i kampen om tredjeplassen sammenlagt. Verdenscupsesongen avsluttes med jaktstart lørdag og fellesstart søndag i Holmenkollen.