RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pallen glapp for Hushovd

Foto: Petter Tenstad (procycling.no)
Sist oppdatert:
Grega Bole snøt sprinterne i fransk klassiker.

Med et sent angrep i den franske endagsklassikeren GP Ouest-France snøt den slovenske Lampre-rytteren Grega Bole sprinterne etter 248,3 harde kilometer i Plouay-området.

Bole var i en utbrytergruppe og støtet med én kilometer igjen av rittet. Thomas Voeckler ble nummer to i rittet, mens Thor Hushovd ble slått av Simon Gerrans i spurten og endte på fjerdeplass.

Voeckler var aktiv gjennom hele løpet og tydelig sulten på en seier på hjemmebane. Europcar-rytteren som vant løpet i 2007 spurtet som han aldri har gjort tidligere på oppløpet i Plouay og holdt seg akkurat foran Gerrans og Hushovd.

Thor Hushovd var en av tre norske deltakere, Gabriel Rasch, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff kjørte rittet. Men bare Grimstad-mannen klarte å hevde seg da det hele skulle avgjøres.

- Jeg passet på Thor, men han fikk desverre ikke den hjelpen han trengte på slutten, melder Gabriel Rasch fra Frankrike.

Amael Moinard (BMC) angrep i en hard knekker med fire kilometer igjen. Da så 2009-mesteren i Plouay Simon Gerrans sitt snitt til å kontre.

Moinards lagkamerat i neste sesong, Phillipe Gilbert, var med på angrepene da flere utbrytergrupper etablerte seg mot slutten av løpet.

Her satt også Grega Bole. Sloveneren avgjorde rittet med et flott angrep da kun kilometeren gjenstod.

RadioShack-rytteren Michal Kwiatkowski, som har signert for Quick Step for neste sesong, var en del av dagens «TV-brudd».

Polakken holdt lengst av utbryterne og kjempet med nebb og klør helt til han ble slukt av hovedfeltet med mindre enn en mil igjen av løpet.

Resultater
1. Grega Bole (Lampre-ISD)
2. Thomas Voeckler (Europcar)
3. Simon Gerrans (Team Sky)
4. Thor Hushovd (Garmin-Cervélo)
5. Giacomo Nizzolo (Leopard Trek)
6. Arnaud Gerard (FDJ)
7. José Joaquin Rojas (Movistar)
8. Fumiyuki Beppu (RadioShack)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere