Gå til sidens hovedinnhold

Pallen glapp for Johaug

Therese Johaug lå lenge an til seier i Holmenkollen.

Den unge jenta fra Dalsbygda gikk alt hun hadde og kom i mål til klar ledelse på lørdagens tremil i Holmenkollen. Men bak henne kom Klaudia Nystad, Charlotte Kalla og Valentina Shevchenko i stor fart og passerte henne med små marginer i mål.

Ukrainske Shevchenko vant tremila og var 14,5 sekunder foran Kalla i mål. Tyske Nystad knep tredjeplassen bare 1,6 sekunder foran Johaug, som likevel var strålende fornøyd med innsatsen.

- Jeg føler jeg gikk et kjempeløp i dag, og en fjerdeplass i skøyting er jeg fornøyd med, sa Johaug til NRK da det ble klart at pallen glapp.

Hun fortalte at kroppen sviktet litt på slutten, men at hun forsøkte å bite tennene sammen på oppløpet for å holde unna. For Johaug åpnet knallhardt og viste at hun hadde en klar hensikt å være med helt fremme.

Johaug og Kristin Størmer Steira åpnet sterkt og lå helt i toppen ute ved 5,2 km. De lå da 3-4 sekunderer bak svenske Charlotte Kalla som ledet foran Antonella Confortola. Astrid Jacobsen åpnet rolig og lå hele 45,7 sekunder bak, i tillegg viste TV-bildene at Jacobsen hadde et fall som påvirket kroppen hennes.

Påvirkningen var i form av kramper i leggen og trener Åge Skinstad fortalte NRK at de rådet henne til å bryte løpet noe hun gjorde før 10 km var gått. Hun fortalte at krampene kom allerede etter den første kilometeren.

Etter 12,5 km ledet italienske Confortola med 11,2 sekunder på tyske Klaudia Nystad. Da lå Johaug på fjerde 17, 5 sekunder bak, men brukte litt tid i pitlane med et skibytte. Etter byttet fikk dalsbyggen virkelig fart på skiene sine.

Ved passering til 16,5 km hadde jenta med tre gull fra junior-VM tråkket til og tatt igjen de fire foran seg og lagt Confortola 4,5 sekunder bak seg. Johaug fortsatte i godt driv og økte forspranget utover. Ved 22,5 km lå hun 11,2 sekunder foran ukrainske Valentina Shevchenko, 24,8 foran Charlotte Kalla og 34,5 sekunder foran Nystad.

Mot slutten begynte kreftene dessverre å gå tomme og hun ble passert med noen små sekunder av de tre andre. Tredjeplassen røk med marginale 1,6 sekunder.

Les flere saker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.