Aksel Lund Svindal kjørte ned til en god andreplass fra sitt startnummer 11, og lå lenge an til å sikre seg en pallplassering i alpinistenes «Formel 1-løype» i østerrikske Kitzbühel.

Men da Didier Cuche suste inn til ny ledertid, 28 hundredeler foran daværende leder Andrej Sporn, betydde det samtidig at Lund Svindal ble henvist til en plass utenfor pallen i utforrennet.

Femteplassen, som nordmannen til slutt endte på, er likevel oppløftende for Lund Svindal - som viser at han er til å regne med i OL-løypene i Vancouver om under en måned.

«Kongen av Kitzbühel»
27-åringen fra Lørenskog lå hele tiden bak Sporn i sin gjennomføring av konkurransen, men tok innpå noe mot slutten av løypa.

Lund Svindal var 40 hundredeler fra å ta ledelsen i mål, og ble skjøvet ned til tredjeplass da Werner Heel la seg mellom de to alpinistene på resultatlista.

Og da Cuche overtok ledelsen 28 hundredeler foran Sporn, var nordmannen ute av kampen om en pallplassering.

Senere i rennet kjørte Mario Scheiber inn til en overraskende fjerdeplass, og dermed var Lund Svindal ytterligere én plass lenger nede på resultatlista.

Men ingen klarte å gjøre noe med Didier Cuche, som tok sin 13. verdenscupseier i karrieren - og sin andre på to dager i Kitzbühel.

Fredag vant Cuche Super G-rennet, og står dermed igjen som den store seierherren i Østerrike.

Dramatisk
Michael Walchhofer sto imidlertid for den største dramatikken i lørdagens renn, da østerrikeren mistet kontrollen i et heng mot slutten av løypa og braste ut i sikkerhetsgjerdet - i en fart på godt over 100 km/t.

Men til alt hell kom Walchhofer seg raskt på bena, tilsynelatende uten skader.

Ved siden av Lund Svindal deltok også Kjetil Jansrud i rennet i Kitzbühel. Med sitt sene startnummer havnet han til slutt på en 33.-plass, 2,52 sekunder bak Cuche.

Full resultatliste her(ekstern lenke)

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene