*Nettavisen* Sport.

Pallen glapp for Rønning

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Men reddet den norske æren i Kuusamo.

27.11.10 15:09

Dario Cologna vant sin første klassiske intervallstart da han lørdag gikk helt til topps på 10-kilometeren i Kuusamo.

Russiske Alexander Legkov og svenske Daniel Rickardsson ble nummer to og tre i det som var den andre av tre etapper i minitouren i Kuusamo.

Eldar Rønning leverte sitt beste distanseløp på flere år. Det holdt akkurat ikke til en plass på pallen, men Rønning ble nummer fire. Avstanden opp til Cologna var ikke mer enn 12,4 sekunder.

Se resultatene fra lørdagens etappe her!

Les også: Fantomavslutning av Bjørgen I Kulda stoppet 11 nordmenn

Mange forfall
Dessverre valgte hele seks norske herreløpere å ikke stille til start på grunn av temperaturer ned mot minus 20 i Kuusamo. Verken Sjur Røthe, Ola Vigen Hattestad, John Kristian Dahl, Chris Jespersen, Kristian Tettlie Rennemo eller Martin Johnsrud Sundby tok sjansen på å gå.

Dermed ble Roger Aa Djupvik nest beste nordmann på 25.-plass. Simen Østensen sliter med å finne formen og ble nummer 50, mens Eirik Kurland Olsen ble nummer 57.

Jönsson leder
Faktisk er det sprinteren Emil Jönsson som leder touren i Kuusamo, og går ut 9,7 sekunder foran Dario Cologna i søndagens 15 km jaktstart. Cologna må likevel finne seg i å være favoritt.

Eldar Rønning går ut som nummer sju, men har satset lite på skøyting denne sesongen og kan få det tøft med å forsvare plasseringen.

Se sammenlagtstillingen etter to av tre etapper her!

PS. Også lørdagens sprint i BUL-sprinten på Gålå ble redusert av kulden. Ingen elitelandslagsløpere deltok. Det ble heller ingen duell mellom Pål Golberg og Tomas Northug om en eventuell plass på verdenscuplaget til Düsseldorf. Golberg kom aldri til start, mens Northug valgte å gi seg etter prologen. Se resultatene her.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.