Pallen glapp med noen sekunder

Foto: Roni Rekomaa (AP/Scanpix)

Petter Solberg misset tredjeplassen med 4,7 sekunder.

31.07.10 17:14

Oslo (ANB): Citroën-føreren lå på en oppløftende andreplass etter fredagens kjøring i skogene rundt Jyväskylä.

- Vi ledet i tillegg etter torsdagens publikumsprøve. Men vi er et lite team som gjør så godt vi kan, og jeg er veldig stolt av folkene på laget, sa Petter til WRC radio etter endt kjøring.

For de 9,1 sekundene opp til hjemmehåpet Jari-Matti Latvala etter fredagens kjøring ble til 30,7 etter lørdagens kjøring. I tillegg dundret de to Sebastiene forbi nordmannen. Ogier ble nummer to, mens Loeb altså knep tredjeplassen med noen små sekunder.

- Jeg prøvde veldig hardt, og vi må bare akseptere at det ble slik. Men, neste år når jeg kommer hit kjenner jeg fartsprøvene bedre, og da skal vi kjempe om seieren, sa Solberg.

Han var kun halvminuttet bak Jari-Matti Latvala, og fikk igjen en bekreftelse om at den privateide bilen kan kjempe med fabrikksteamene.

- Jeg gir ikke opp selv om pallen glapp i dag, og jeg håper at seieren kommer i løpet av året.

Publikum i ekstase
Det så mørkt ut for en hjemmeseier i Jyväskylä da den største favoritten av dem alle, Mikko Hirvonen, forsvant ut av veien i stor fart allerede fredag. Men fram fra skyggene kom Jari-Matti Latvala i hundre. Og selv om han måtte «feie veien» som første bil under de seks første fartsprøvene lørdag holdt Ford-føreren unna for de tre Citroën-førerne Ogier, Loeb og Solberg.

- Dette er en drøm, og jeg kan ikke tro det. Det å vinne her foran hjemmefansen er noe jeg har drømt om siden jeg var en liten gutt, sa Latvala.

Den unge finske føreren var til slutt 10,1 sekunder foran Ogier, mens Loeb var 26 sekunder bak den flyvende finnen.

Mads Østberg ble nest beste nordmann med en solid sjuendeplass. Han tapte mye tid fredag da han fikk teknisk trøbbel etter et langt hopp, men kjempet seg tilbake blant topp-8.

- Litt skuffende med det som skjedde fredag, men dette er det beste rallyet jeg har kjørt. En sjuendeplass med denne gamle bilen er veldig bra, og jeg kan ikke være misfornøyd, sa Østberg.

Til testing i Frankrike
Henning Solberg lå på femteplass da han rullet ut av rallyet fredag. Bilen rullet to og en halv ganger rundt og ble liggende på taket.

- Jeg var veldig uheldig. En liten miss som fikk fatalt utfall. Men det går så fort her og det er så små marginer at slikt kan skje. Ekstra synd var det ettersom det gikk så bra før dette skjedde. De to etappene før vi krasjet var jeg svært godt fornøyd med og jeg hadde kjørt meg inn blant de fem beste, sier Henning Solberg.

Han reiser nå til Frankrike for å være en av to testførere når Fords VM-team M-Sport skal ha en omfattende seks dagers test av neste års WRC-bil, både på grus og asfalt. Bilen er en S2000 Fiesta RS WRC.

- Det er en fantastisk bil, så jeg har stor tro på at den vil bli en suksess neste år, sier Henning Solberg. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.