Gå til sidens hovedinnhold

Pallen røk for Norge

Det begynte bra, men uten Linda Grubben havnet Norge utenfor pallen. Se resultatene.

(Se nederst for resultater og utvikling underveis)

Russland gikk nok en gang til topps, etter en fantastisk stafett der de kun brukte ett ekstraskudd. Tyskland var snaue åtte sekunder bak, etter en super sluttspurt av Kati Wilhelm. Frankrike tok den siste plassen på seierspallen.

Knallsterkt av Berger
Tora Berger gikk en veldig sterk førsteetappe for Norge, og viste at hun med all sannsynlighet tar den plassen på stafettlaget i VM. Hun passerte 15 sekunder etter Frankrike på første skyting, tross feilfri skyting, brukte to ekstraskudd på stående, men gikk et fantastisk langrenn inn mot veksling. Hun sendte Jori Mørkve ut i ledelsen.

- Hadde jeg fått det til sånn på individuelle renn, så hadde det blitt bra der også, sa hun til NRK etter etappen sin.

Berger mener hun begynner å bli trygg på førsteetappene nå.

- Jeg har liksom øvd meg på den der. Jeg har tryggheten. Jeg tror det er det som gjør at det går så bra der, sa hun.

Jori Mørkve gikk en godkjent etappe, brukte bare to ekstraskudd, men måtte gi tapt til teten. Russland skaffet seg et overtak til konkurrentene på denne etappen, og var i realiteten aldri truet selv om avstanden til slutt bare var åtte sekunder.

Nesten perfekt
Mørkve mener selv at hun gikk en nær perfekt runde ut fra forutsetningene og ut fra hva slags forvetninger hun hadde til seg selv. Fredag er det sprint, og nå har hun fått selvtillit.

- Jeg satser på å ta med meg selvtilliten fra dagens stafett inn i den konkurransen, sa hun til NRK.

Norge brukte bare fem ekstraskudd totalt i stafetten. Skytingen var det med andre ord ingenting galt med. Verre var det med farten i sporet.

Norge stilte uten vårt presumptivt beste kort - Linda Grubben. Hun har hatt et tøft konkurranseprogram den siste tiden, og valgte i samråd med landslagsledelsen å stå over. Gunn Margit Andreassen gikk den siste etappen.

HTML EMBED
Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen