*Nettavisen* Sport.

Pallplass for Hegle Svendsen

Foto: Samuel Kubani (AFP)

Mens Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen skjøt seg bort.

12.01.12 15:58

Tarjei Bø ledet verdenscupen før helgen, men mistet sammenlagtledelsen etter at han måtte stå over rennene i Oberhof på grunn av sykdom.

Torsdag var han tilbake i skisporet, og stilte til start på den tøffe 20 kilometeren i verdenscupen, som gikk av stabelen i tsjekkiske Nove Mest.

Til tross for at han har gått ti dager uten trening, var han optimistisk med tanke på vinnersjansene før rennet startet.

- Jeg er såpass på hugget at jeg alltid går for å vinne. Jeg tror jeg kan vinne selv om jeg har vært sjuk, men da må jeg skyte veldig bra, sa Tarjei Bø til NRK før løpet.

Dårlig start
Men nordmennene fikk en dårlig start på torsdagens verdenscuprenn. Ole Einar Bjørndalen åpnet med to bom på første skyting, mens Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen bommet én gang hver på første skive.

Med tanke på at det er ett minutts tillegg for hver bom, fikk de norske et dårlig utgangspunkt for resten av verdenscuprennet.

Det ble tidlig klart av det norske håpet besto av Hegle Svendsen og Bø, som begge skjøt feilfritt på andre og tredje skyting.

Dessverre for Bø, bommet han to ganger på siste skyting og mistet muligheten til pallplass.

Russisk dominans
Emil Hegle Svendsen bommet én gang på siste skyting, men gikk så fort i sporet at han passerte svenske Björn Ferry på resultatlisten, og endte til slutt på andreplass.

Ingen klarte å hamle opp med russiske Andrej Makovejev, som skjøt feilfritt på alle fire skytinger og gikk i mål til bestetid.

Dermed tok han sin første verdenscupseier, 59.7 sekunder foran Emil Hegle Svendsen. Svenske Björn Ferry havnet på tredjeplass.

Stillingen i verdenscupen er dermed som følger:
1: Emil Hegle Svendsen - 328 poeng.
2: Martin Fourcade - 317 poeng.
3: Tarjei Bø - 308 poeng.

De øvrige norske:

16: Ole Einar Bjørndalen - 188 poeng.
25: Lars Berger - 142 poeng.
37: Rune Brattsveen - 69 poeng.
49: Martin Eng - 41 poeng.
61: Lars Helge Birkeland - 22 poeng.
62: Henrik Labee-Lund - 21 poeng.

Vi fulgte torsdagens renn LIVE:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.