*Nettavisen* Sport.

Pallplass for Hilde

Foto: Geir Olsen (Scanpix)

God norsk laginnsats i Zakopane.

22.01.11 19:49

Tom Hilde ble nok en gang beste nordmann etter å ha levert det lengste hoppet i finaleomgangen under lørdagens verdenscuprenn i hopp i Zakopane.

Sistehoppet på 130 meter tok Hilde opp fra 6.-plass til 3.-plass. Sveitseren Simon Amman vant foran verdenscupleder Thomas Morgenstern fra Østerrike.

Hilde kom seg tilbake på seierspallen for første gang siden triumfen i Bischofshofen. I mellomtiden har 23-åringen tre strake 7.-plasser å vise til siden hoppukeseieren 6. januar.

Se den offisielle resultatlista her:

- Nummer sju på dårlige dager
- Slik Tom hopper nå blir han nummer sju på dårlige dager. I fjorårsesongen var det sjelden at vi fikk slike plasseringer uten å ha full klaff, påpeker hopplandslagets sportssjef, Clas Brede Bråthen overfor Nettavisen.

Hilde var til slutt drøye sju poeng bak Ammann, men det kun var 1,8 poeng opp til andreplassen.

Bjørn Einar Romøren gjennomførte også en god konkurranse og endte som nummer fem. Hosle-hopperen hadde drøye fire poeng opp til Hilde. Romøren lå best an av nordmennene etter ett hopp, men andrehoppet på 123 meter holdt ikke til pallplass.

Johan Remen Evensen ble Norges tredje hopper blant de ti fremste med sin 8.-plass. Ole Marius Ingvaldsen endte på en delt 19.-plass.

Oftere uttelling
Clas Brede Bråthen forklarer den gode norske innsatsen med kursendringen som ble gjort i treningsarbeidet før sesongen.

- Vi endret kurs i treningsarbeidet vårt i vår. Det ble gjort noen riktige valg da som vi får uttelling for. Det ser vi oftere og oftere denne vinteren. Det er også godt å vite når det kommer flere viktige skirenn framover, sier Bråthen til Nettavisen, og sikter til ski-VM på hjemmebane i Holmenkollen om en drøy måned.

Han karakteriserer lørdagens i Zakopane som en god norsk hoppdag, men understreker at det norske hopplandslaget har mer inne. Anders Jacobsen venter sitt første barn og sitter hjemme til kona er gjennom fødselen.

- Vi har mer å gå på lagmessig og vår kanskje beste hopper sitter hjemme og venter på å bli pappa. Men vi gleder oss over framgangen vi viste i dag, sier Bråthen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag