Pallplass på Norge

Foto: (scanpix)

De norske skiskytterjentene bommet mye på standplass i dag, men det holdt likevel til pallplass. Tyskland vant overlegent.

14.01.04 16:13

Totalt ble det 14 bom på de norske jentene. Bare Kina og Japan hadde flere misser enn de norske jentene, som imidlertid gikk bra i sporet og klarte en tredjeplass.

På siste etappe hadde Gunn Margit Andreassen heng på andreplassen også. Den russiske jenta bommet to ganger, og Gunn Margit satset alt. Det endte i tre bom, og dermed var håpet om sølvplass ute.

Det var imidlertid en godkjent stafett av de norske jentene. Under kan du lese utviklingen på de norske jentene, etappe for etappe.

1. etappe: Linda Tjørhom vekslet nesten minuttet etter ledende Tyskland etter første etappe. Hun brukte totalt fire ekstraskudd.

2. etappe: Ann-Elen Skjelbreid fikk ingen god start på sin etappe. Hun brukte tre ekstraskudd på den liggende skytingen. På stående, derimot, banket hun ned alle fem blinkene, mens Uschi Disl brukte lang tid på å ta ned sine fem.

Norge knappet over et halvt minutt innpå teten, men tapte nesten alt igjen fra stående skyting til veksling.

3. etappe: Liv Grete Skjelbreid Poiree brukte ett ekstraskudd på første liggende, men tapte ingenting til Katrin Apel, som skjøt fullt hus for Tyskland. Hun skøt også fullt på stående. Tyskland ser ut til å bli harde å slå.

Liv Grete måtte bruke alle ekstraskuddene sine på stående. Andre lag slet også på standplass, så hun klarte å gå Norge opp til tredjeplass.

4. etappe: Gunn Margit skjøt strålende på første liggende og tok inn masse på ledelsen. Hun hadde heng på andreplassen, derfor ga hun alt på standplass på stående. Det resulterte i tre bom.

Men det holder til pallplass.

BAKGRUNN:

Det norske laget er som følger: Linda Tjørhom, Ann-Elen Skjelbreid, Liv Grete Skjelbreid Poiree og Gunn Margit Andreassen.

- Vi har gjort det rimelig bra på stafettene tidligere i år. Vi har en sjanse til å kjempe i teten i dag også. Det har vært stor variasjon på de to første etappene, og jeg forventer en del variasjon i dag også, sier landslagssjef Arne Idland til TV 2 Nettavisen.

- Hvordan er forholdene i dag?

- De er bra. Det er sol, og ganske godt og varmt. Jeg vil tippe en 2-3 plussgrader. Det er ikke noe særlig vind, sier han videre.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag