RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Panama klare for sitt første VM - USA slått ut etter kontroversiell scoring

Sist oppdatert:
Reprisene viser at eventyret ikke skulle hatt en lykkelig slutt.

Det var store jubelscener i Panama da dommeren blåste i fløyta for siste gang i kampen mot Costa Rica. Med 2-1 er nemlig den vesle nasjonen i Mellom-Amerika klare for sitt første VM-sluttspill.

Román Torres ble den store helten da han hamret ballen i mål i det 88. minutt, og sendte Panama til himmels. Da USA tapte 2-1 borte mot Trinidad og Tobago kunne Panama slippe jubelen løs.

Det er likevel grunn til kontrovers da Panamas første scoring, signert Gabriel Torres, aldri passert mållinja. Lausanne-Sport-spissen kriget inne foran mål med flere Costa Rica-spillere, men fikk til slutt ballen ut over sidelinjen.

Etter mye klabb og babb inne rundt foran mål fikk en costaricaner klarert ballen unna. Like etter blåste dommer Walter López fra Guatemala i sin fløyte, og markerte for scoring.

Costaricanerne reagerte med ville protester, mens Panama feiret 1-1. Målet ble stående, og enden på visa, grunnen navnebror Románs scoring på slutten, er at Panama drar til VM mens USA blir hjemme.

Det er nemlig sånn i CONCACAF-regionen (fotballen i Nord- og Mellom-Amerika) at man ennå ikke har tatt i bruk teknologi i de internasjonale landskampene.

I en kommentar skriver Associated Press-journalist Rob Harris at en plass i VM-sluttspillet er verdt ti millioner amerikanske dollar (ca 800 millioner kroner), og hadde CONCACAF-regionen investert 1,8 millioner dollar (ca 14 millioner kroner) så hadde man kunnet fått på teknologien på de ulike arenaene.

Det er regionene selv som sitter på bestemmelsen om de ønsker å innføre teknologien, skriver Harris videre.

Uavgjort i Panama mot Costa Rica, samt Trinidad-seier mot USA hadde gjort at USA måtte ut i playoff mot Australia om en plass i VM. Nå er det Honduras som skal spille playoff.

Scoringen omtales som et «ghost goal» i USA, og har fått flere amerikanske fotballsupportere til å ta ut sin aggresjon på sosiale medier.

Det er likevel flere amerikanere som også påpeker at hadde de selv gjort jobben, og slått Trinidad og Tobago, så hadde aldri dette vært et tema til å begynne med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere