*Nettavisen* Sport.

Pangstart for Tora

Foto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix)

Var knusende overlegen i den norske sesongstarten.

17.11.12 16:17

667 dager etter at Tora Berger (31) sist skjøt fullt hus i verdenscupen, traff skiskytterdronningen alle blinkene og var knusende overlegen i den norske sesongstarten lørdag.

Den dobbelte verdensmesteren var fullstendig i egen klasse og vant sprinten over 7,5 kilometer med 1.15 minutt. Ungjentene Maren Wangensteen (21) og Hilde Fenne (19) var nærmest, men likevel så langt bak lillesøster Berger. Hun var eneste feilfri skytter av de fem beste i sprintrennet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix)

– Det går litt opp og ned, ja, slo Berger fast etter å ha blitt minnet om at siste feilfri sprint i verdenscupen fant sted i italienske Antholz 20. januar i fjor.

– Men det er kun på skytingen jeg har vært feilfri det siste døgnet. Jeg har fortsatt litt å hente over alt. Det var brukbar skyting, og jeg tok meg tiden til å fullføre skuddene. Men den stående serien kunne vært bedre om jeg skal finpusse på noe, mente hun om de ti treffene.

Kunststykke
Hvorfor det er gått vinter, vår, sommer og høst i to omganger siden sist hun greide kunststykket, er vanskelig å svare på.

– Jeg greide å holde hodet kaldt på standplass her og håper det vil fortsette når verdenscupen starter. Forskjellen er ikke så stor. Man må bestemme seg for hva en skal gjøre og bare gjøre det. Men det fins enda flere forstyrrende elementer utenfra som gjør det vanskeligere i verdenscuprenn, sa Tora Berger til NTB.

14 ganger i verdenscupkarrieren har 31-åringen skutt ti blinker rett ned. Tre ganger har hun fylt 20-skuddsserier. Lesjingen har gått 208 verdenscuprenn siden debuten i Hochfilzen i desember 2001.

Den gang traff hun tre av ti blinker og endte på karriereverste 93.-plass.

Blandet start
Kommende verdenscupsesong starter med blandet stafett i svenske Östersund neste søndag. Der er Tora Berger på laget.

Innen den tid skal hun forberede seg og finjustere på Beitostølen. Seier i den norske sesongstarten er en parentes i den store sammenhengen.

– Det gikk passe greit, men fortsatt er det småting å plukke på. Jeg stresset litt mye fysisk, så teknikken på ski ble heller ikke helt som ønsket.

Toer Wangensteen og treer Fenne, som er datter av tidligere skiskytter Gisle Fenne, imponerte og overrasket vinneren.

– Det var sterke løpere på seierspallen, men litt overraskende at de to skulle være så høyt oppe. De har stort potensial og kan bli spennende å følge framover.

Berger ønsket ikke å uttale seg om hvorvidt 19 år gamle Fenne burde matches i verdenscupen allerede nå.

– Det beste er å matche dem på det nivået de er på.

Selv var hun 20 år og åtte måneder gammel i den brutale Hochfilzen-debuten i 2001. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.