RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pangstart for vindunderbarnet

Foto: Jamie Squire (Getty Images)
Og det for tredje gang på fire forsøk. Men sist ble han ydmyket.

Nordirske Rory McIlroy (22) er arvingen til golftronen. Og det siste året har han vist sitt potensial, selv om det aldri har holdt helt inn.

Torsdag kveld tok han ledelsen i en majorturnering etter første runde for tredje gang på de fire siste forsøkene da han utklasset resten av feltet i US Open. McIlroy gikk den første runden seks under par, og klarte seg rundt de 18 hullene på Congressional Country Club i Maryland uten en eneste bogey – som den eneste i det 156 mann store feltet.

Med det leder han med tre slag på US Masters-vinner Charl Schwartzel og Y.E. Yang. Og sine spillepartnere Phil Mickelson og Dustin Johnson knuste McIlroy med hele ni og ti slag henholdsvis.

Se ledertavlen her.

Se intervju med McIlroy her:


Problemet til McIlroy har imidlertid vært å beholde ledelsen gjennom fire runder. Og for bare en drøy måned siden gikk det riktig galt. Under Masters klarte nordiren å beholde ledelsen i tre dager, og før siste runde hadde han et forsprang på fire slag.

Men søndagen gikk det helt galt. En runde på 80 – åtte slag over par – sendte ham ned på en 15. plass. Måten han taklet katastroferunden på imponerte likevel en samlet golfverden.

Unggutten stakk ikke av fra pressen, men forklarte nøye og lenge sine følelser og delte sin skuffelse på en måte som gjorde at man visste at denne fyren kommer tilbake. Og han kommer sterkt.

Kanskje er han klar til å ta sin første majortittel allerede denne uken.

Tiger Woods meldte for første gang på 15 år forfall til US Open på grunn av en kneskade.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere