*Nettavisen* Sport.

Pantani døde av hjerteanfall

Foto: SCANPIX/EPA/CARLO FERRARO

Marco Pantani døde av et hjerteanfall som følge av blødning i hjernen og i lungene, avslørte mandagens obduksjon. Hva som er årsaken til dette, får vi ikke svar på før om noen uker.

Det vil ta uker før den eksakte dødsårsaken til syklisten Marco Pantani er klar. Det ble klart etter en obduksjon mandag.

Vold utelukket
- Denne obduksjonen er bare den første i en lang serie av tester. Det vil ta noen uker før vi er helt sikre på hvorfor han døde, sa Giuseppe Fortuni, som gjennomførte obduksjonen, ifølge NTB-Reuters.

- To elementer er avklart - blødning i hjernen og lungene. Vi kan nå utelukke vold, sa Fortuni.

På spørsmål om dødsfallet kunne være et resultat av narkotiske stoffer, svarte Fortuni følgende:

- Det er ingen tegn til det, men ingen grunn til å utelukke det heller. Vi vil etterforske alle mulige årsaker.

"De ville kun straffe meg"
Den tidligere Tour de France og Giro d’Italia-vinneren Marco Pantani ble funnet død på et hotellrom i Rimini lørdag. 34-åringen ble funnet sammen med forskjellige antidepressive medisiner. Det ble også funnet en lapp med følgende påskrift: "De ville kun straffe meg".

Ifølge avisen La Repubblica skal han også ha nevnt at han følte seg som et offer for en sammensvergelse. Etter at syklisten vant Giro d’Italia og Tour de France i 1998, ble han ekskludert fra Giroen i 1999 på grunn av for høye blodverdier. Etter det har han vært et naturlig mål for dopingjegerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.