*Nettavisen* Sport.

Panzer: - Skit hele veien

Det norske landslaget var ikke redde for å bruke sterke ord om innsatsen mot Kroatia.

08.02.07 08:38

STADION KANTRIDA (Nettavisen): KROATIA-NORGE 2-1:

Kjetil Rekdals legendariske utsagn om at han var «lei av å bli pissa på» har kanskje ikke fått seg noen skikkelige konkurrenter på fotballens sitattopp hva gjelder kvalitet. Men i mengde overgår onsdagens kommentarer fra norsk landslagshold definitivt Rekdals historiske uttalelse.

- Skit hele veien, mente Panzer-Hagen.

- Rundspilt, oppsummerte Martin Andresen.

- Tidvis rundspilt, nøyde John Carew seg med.

- Ikke akkurat noen jubeldag, konstaterte en tørr Brede Hangeland.

Ydmyk Hareide
Lengst av alle gikk likevel Åge Hareide, som på pressekonferansen holdt opp begge hendene og innrømmet nederlag på alle områder.

- Vi var veldig, veldig dårlige. Kroatia var bedre i alle avdelinger, sa en bunn ærlig landslagstrener etter at Norge hadde blitt utspilt etter alle kunstens regler.

For selv om 2-1 i målprotokollen ikke ser så galt ut på papiret, er resultatet i seg selv meget flatterende for Norges del. Spillerne fra Europas nordligste område viste seg som alt annet enn vikinger da dommer Phillippe Kalt fra Frankrike blåste i gang spillet drøyt kvart over åtte. Norge tapte alt av dueller. Og selv om Norge var brukbart med i de ti første minuttene, og fort kunne ledet 1-0 allerede etter et par minutters spill, ble de ikke annet enn statister i de øvrige 80 minuttene.

Norsk røvergoal
Forskjellen er stor på Fifa-rankingen, 35 plasser, i virkeligheten var den større. Kroatia hadde over et dusin målsjanser, Norges eneste reelle målsjanse kom etter 86 minutters spill da Christian Grindheims utsøkte pasning sendte Ole Martin Årst alene med keeper mens det kroatiske forsvaret så ut til å ha gått i vinterdvale. De var i alle fall intet sted å se, men selv alene med keeper og all verdens av tid, så det ut til å gå galt.

Årst reagerte ikke på intuisjonen, men fikk altfor mye tid til å tenke seg om, og satte ballen altfor tett på keeper. Norge var imidlertid heldige, og Petter Vaagan Moen plukket opp returen, og dunket inn reduseringsmålet på elegant vis.

Dermed tentes det et lite håp, og Norge bet seg fast på kroatisk banehalvdel. Et par innlegg og ufarlig corner var imidlertid ikke nok til noen utligning, og fotballen viste seg rettferdig – kroatene vant. Og spillemessig, svært så komfortabelt.

«Vart itj skræmt»
Dominansen til hjemmelaget til tross, ingen i den norske leiren ville etter kampen innrømme at de var skremt over kvalitetsforskjellen.

- Jeg blir ikke lurt av dette, sa Åge Hareide etter kampen.

- Normalt er ikke norske spillere så gode i februar, mener landslassjefen.

Han får støtte av flere av sine nøkkelspillere.

- 70 prosent av de norske spillerne løper rundt med pulsklokker nå, og er midt i sesongoppkjøringa nå, sier Ole Gunnar Solskjær, som likevel mente det er greit å se hvor nivået på de beste lagene i Europa ligger.

- Jeg er ikke redd foran Bosnia- og Tyrkia-kampen etter dette, hevder landslagskaptein Martin Andresen. De hjemlige spillerne har mye fysisk grunntrening akkurat nå, og det vil se annerledes ut i slutten av mars, mener Brann-spilleren.

Overrasket Bilic
Kroatias eksentriske landslagstrener Slaven Bilic, som etter kampen ble så lykkelig da en av journalistene i det norske pressekorpset hadde kjøpt en CD av hardrockgruppa hans, at han løp bort til den kroatiske landslagsbussen for å finne frem gruppas siste CD og gi den til journalisten, innrømmet imidlertid at han ikke hadde trodd at forskjellen mellom de to lagene skulle være så stor.

- Det var overraskende. Jeg hadde ikke trodd det i og med at vi hadde så mange skader, sa Bilic etter kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.