RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Panzer-Hagen ga opp

Sist oppdatert:
Erik Hagen hadde et mål med kapteinsvervet i Zenit. Etter en håndfull kamper ga han opp.

BISLETT (Nettavisen): Erik «Panzer» Hagen er ikke bare fornøyd med tingenes tilstand i russiske Zenit St. Petersburg. For drøye to uker siden sa han også fra seg kapteinsbindet, etter kun fire-fem kamper med bindet rundt armen.

«Kun Erik Hagen vet hvorfor han ga fra seg kapteinsbindet», het det i en pressemelding den gang. Nå forteller 31-åringen hva som skjedde.

- Jeg trodde jeg kunne endre holdningene i laget ved å bli kaptein.

- Det lyktes jeg ikke med. I Russland er det slik at det å være kaptein, ikke betyr noe. Det eneste du gjør, er å bytte vimpel med motstanderens kaptein – og det gadd jeg ikke, forteller en dønn ærlig Erik Hagen til Nettavisen..

Valgt under avstemning
Det var under dramatiske omstendigheter at Panzer ble valgt til kaptein for det russiske storlaget. I påsken ble tre av klubbens landslagsspillere sendt ned på b-laget, etter å ha vært på byen dagen før kamp. En av de tre var lagets kaptein, den russiske midtbanespilleren Andrej Arsjavin.

Ny kaptein trengtes – og valget falt på den norske stopperen, etter en avstemning på en busstur til en bortekamp. Men kun en måned senere takket stopperbautaen for seg, og gav fra seg kapteinsbindet. Han lar det tydelig skinne igjennom at det meste er som før.

- I østblokklandene er det slik at man ikke trener for å bli god, å være god er noe man er fra fødselen av.

- Og mens de andre spillerne fortsetter å gå ut, foretrekker jeg heller å være hjemme og lese bøker og å se på TV.

Ville infiltrere
Han vil likevel ikke kritisere sine lagkompiser.

- Målet var å infiltrere litt, og å gjøre noe med holdningene. Det lyktes jeg ikke med, men jeg må bare respektere at ting er som de er der borte. Holdningene er annerledes, og da kan ikke jeg komme utenfra og fortelle dem hvordan de skal gjøre det.

Og mens lagets nye kaptein er ukraineren Anatoli Timosjtsjuk, er Hagen selv mest fokusert på å beholde plassen i Dick Advocaats førsteellever. Etter å ha mistet de to foregående kampene, var han tilbake på førstelaget nå sist helg i bortekampen mot topplaget CSKA.

Selv avdramatiserer han det lille oppholdet.

- Jeg måtte være hjemme av familiære årsaker den første gangen, så fikk jeg ikke spille den neste kampen. Men på lørdag var jeg altså tilbake i kampen mot CSKA, forteller den knalltøffe stopperen.

I toppen tross svakt spill
Det ble 2-0-tap for serielederen i helga, men Zenit har likevel heng på toppen. Med 19 poeng på 11 kamper er laget oppe på en fjerdeplass, bare ett poeng bak CSKA på toppen av tabellen.

- Vi har ikke fått spillet til å gli, og virker tunge og trege.

- Dessuten mister vi ballen mye, men det viser jo at det bor mye i laget når vi samtidig er så høyt oppe på tabellen, mener en optimistisk Erik Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere