Panzer-Hagen skrev under

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Erik Hagen har skrevet under for den russiske klubben FC Zenit. 29-åringen stiller på trening i St. Petersburg 4. januar.

04.01.05 11:50

Vålerenga og Zenit er enige om en overgangssum på én million euro, som tilsvarer 8,2 millioner norske kroner. Strømsgodset skal ha 25 prosent av dette, minus de 1,5 millionene Vålerenga kjøpte ham for, og får derfor 1,75 millioner kroner av Hagens salgssum.

Solid lønn
Etter det TV 2 erfarer, vil nettolønnen hans for tre år i Russland bli 12 millioner kroner.

En slik sum hadde naturligvis ikke Vålerenga noen mulighet til å matche.

- Det gjør vondt i hele kroppen. Vålerenga er en klubb jeg er veldig glad i. Og nå er det veldig spennende her. Men jeg må være såpass ærlig og si at det er et veldig bra økonomisk tilbud jeg er forespeilet, sier Erik Hagen til TV 2.

Osloklubben bestemte seg tidlig for å ikke legge hindringer i veien for den populære spilleren.

Hagen hadde bare ett år igjen av kontrakten med Vålerenga. Nå mister årets sølvvinner klippen i forsvaret. I tillegg er det mye som tyder på at også Steffen Iversen er på vei bort.

- Det er litt tungt akkurat nå. Hagen er kanskje ikke arvesølvet vårt, men han er imagegullet vårt. Det er tungt, men Vålerenga er større en Erik Hagen, så vi skal klare oss, sier Siem til TV 2.

Eneste vesteuropeer
Erik Hagen blir den første vesteuropeer i Zenit og den første nordmann i russisk fotball. Zenit har imidlertid mange utlendinger i laget, blant annet fem tsjekkere.

Foto: EPA/Scanpix

FC Zenit fra St. Petersburg ble stiftet i 1925, og er en av Russlands eldste klubber. Laget besto i begynnelsen av metallarbeidere fra Leningrad og het Stalinets frem til 1940.

Klubben har vunnet ett seriemesterskap (1984) og to cupgull (1944 og 1999). Zenit har deltatt i Europacupen fire ganger og kom til åttedels-finalen i serievinnercupen i 1986. Denne sesongen ble laget utslått i gruppespillet i UEFA-cupen, etter å ha tatt fem poeng på fire kamper. I den hjemlige serien endte laget på fjerdeplass.

Laget spiller hjemmekampene på Petrovsky Stadion, som tar drøyt 22.000 tilskuere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag