Gå til sidens hovedinnhold

«Panzer» takket først nei til Wigan

Men så ringte Steve Bruce og fikset Premier League-overgangen.

MANCHESTER/OSLO (Nettavisen): Erik Hagen stakk så vidt nesen innom flyplassen i Manchester, da Norge startet sin ferd mot Wales mandag.

Hagen skal i et møte med Wigan før han slutter seg til resten av troppen. Men snakket for første gang til rikspressen etter overgangen til Premier League.

- Hvorfor Wigan?

- Fordi jeg gleder meg til å få sjansen til å spille fotball igjen. Dessuten var situasjonen ganske låst i Russland, sier Erik Hagen til Nettavisen.

Takket først nei
Zenit St. Petersburg var lenge i kontakt med en annen klubb for en mulig januarovergang for Hagen. Men da den avtalen strandet, så ikke landslagsstopperen på Wigan som neste stoppested.

- Jeg sa egentlig nei til Wigan først, avslører Hagen.

- Men så ringte Steve Bruce, og da ble vi enige.

Mye av årsaken til det er at den tidligere Manchester United-legenden har lovet spilletid av «en annen verden» i forhold til det 32-åringen har fått i Zenit. Dette kommer til å bli avgjørende for nordmannens fremtid i klubben.

- Jeg må trives i klubben, hvis ikke er det håpløst. Så handler det om at vi skal holde oss i Premier League. I tillegg må jeg spille et visst antall kamper - 11 av de 14 siste, sier han.

Manageren viktigst
Hagen rådførte seg med landslagssjef Åge Hareide før han signerte, og er ikke i tvil om at Bruce er en mann han kan stole på.

- Det viktigste er manageren. Jeg snakket med Åge om Steve Bruce, og han ga meg gode skussmål. Jeg var veldig i tvil, men han overbeviste meg om at dette var det riktige valget for meg nå.

Wigan ligger for øyeblikket på en 15. plass i Premier League. Kun to poeng over nedrykksstreken.

- Vi er i en spesiell situasjon med Wigan. Det blir cupkamp i hver eneste kamp utover. Det blir mye kriging, men det er jeg klar for, sier han.

- Nå er Brede Hangeland og Erik Nevland i Fulham, Daniel Braaten i Bolton og du i Wigan. Det skal vel godt gjøres om ikke en av dere rykker ned?

- Det blir et rotterace det her. Det er umulig å spå hvem som går ned og hvem som holder seg.

PS! Erik Hagen har pådratt seg en liten strekkskade, og er usikker til onsdagens landskamp mot Wales.

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot