RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Panzer» til Wigan

Foto: Sara Johannessen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Erik Hagen ble neste nordmann i Premier League.

På kort tid har Brede Hangeland, Erik Nevland og nå Erik «Panzer» Hagen blitt hentet til Premier League. Landslagsstopperen skrev i kveld under en utlånsavtale med Wigan Athletic som varer ut sesongen, melder Ringerikes Blad.

- Dette har gått veldig fort. Jeg har ikke kjent til interessen i mer enn noen dager, sier agent Torgeir Knutsen til Nettavisen.

Agent Knutsen har følgende forklaring på hvorfor norske spillere igjen har blitt en het eksportvare til Premier League:

- Slike svingninger kan være uten naturlige forklaringer. Men jeg tror at det norske landslaget er på vei opp igjen fra en liten bølgedal, og det samme er norsk fotball. Derfor stiger også interessen fra utlandet, mener han.

- Får superlønn
Hagen har sammen med sin agent gjort unna de siste formalitetene før overgangen i Oslo torsdag kveld. Ifølge ham selv får han enda bedre betingelser i Wigan, enn han har til daglig i den russiske ligaen.

- Jeg får enda bedre økonomiske betingelser i Wigan enn jeg hadde i Zenit St. Petersburg. Jeg er fornøyd, sier landslagsstopperen til Ringerikes Blad .

Ifølge avisen drar Hagen over til England innen kort tid for å skaffe seg en oversikt over sitt nye hjemsted. Spesielt viktig er kanskje sykehusfasiliteten ettersom han kommer til å bli pappa i løpet av kort tid.

- Birgitte (samboeren) har termin 28. februar. Da er det greit å vite hvor sykehuset er, sier han.

Vil ha spilletid
Med Hagens utlån ut sesongen er dermed begge landslagsstopperne samlet i Premier League. Hva som skjer med Hagen fremtid i russiske Zenit St. Petersburg, er foreløpig uklart. Wigan har sikret seg en opsjon på å forlenge avtalen, dersom de unngår nedrykk.

- Hvorfor er dette en god overgang for ham, Knutsen?

- Fordi han nå får spille fotball, og det i en såpass sterk liga som Premier League.

Henrykt Bruce
I England sitter manager Steve Bruce med et stort glis om munnen, etter å ha sikret seg en rutinert midtstopper på rett før overgangsvinduet lukker.

- Erik er en spiller som lever for å forsvare, sier Bruce til klubbens hjemmeside.

- Han er aggresiv, fantastisk i lufta og leser spillet veldig godt. Jeg hadde ikke hentet ham til England om jeg ikke trodde han hadde egenskapene som kreves for å bli en hit i Premier League, skryter Wigan-sjefen.

Sugen på mer overgangsnytt? Følg med her!

Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Blir Hagen en hit i Premier League? Diskuter her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere