Pappa (18) vil bli Lyns Zlatan

Foto: Dag Langerød (TV 2 Nettavisen)

Han er 18 år, har røtter fra Irak, har vært i Manchester United, har en sønn på to år og et finterepertoar selv Zlatan Ibrahimovic vil være stolt av. Denne sesongen spiller han for Lyn.

09.01.04 08:30

Colo Halit fylte 18 år 1. januar, og gikk fra svenske Brage til Lyn rett før jul. Halit regnes av mange som Sveriges største talent i sin aldersgruppe, og i Oslo-klubben er han tiltenkt en plass på motsatt side av Jan Derek Sørensen. På venstre flanke.

Søkte ny utfordring
- Hvorfor Norge og Lyn?

- Jeg ville til en ny klubb. Jeg var på vei til Elfsborg, men forhandlingene der trakk ut på grunn av klubbens økonomi. Det var også forespørsler fra noen av de andre svenske klubbene, men jeg ville ha en rask avklaring. Derfor ble det Lyn, sier Halit til TV 2 Nettavisen.

Talentet er udiskutabelt, og han har allerede prøvespilt i Manchester United, Tottenham og Ipswich. 18-åringen ser Lyn som et springbrett til Europa.

- Jeg ser for meg 2-3 år i Lyn før jeg vil ut i Europa. Helst til Juventus, sier han og gliser.

Lover Zlatan-finta
Styrkene hans er hurtighet og teknikk, og han har følgende gladmelding til Lyn-fansen:

- Jeg kan den kjente finta til Zlatan Ibrahimovic godt nok til å vise den frem i kamp.

Og:

- Hvis jeg skulle sammenlikne meg som spiller med én som er mer kjent, så må det bli brasilianske Denilson.

- Et læreår
Men selv om han har selvtillit, er han langt ifra arrogant. Sverige er kjent for unge stjerner med en selvtillit og et ego som grenser til det uforsvarlige. Halit ser imidlertid ut til å ha beina godt plantet på jorda.

- 2004-sesongen blir et læreår for meg. Selvfølgelig vil jeg spille, men det er ingenting som blir ødelagt selv om jeg ikke skulle få spille mye, sier han videre.

- Og så tar du med familien til Oslo?

- Ja, det er viktig. Jeg prøver å være sammen med de så mye jeg kan, sier Halit.

Familien er to år gamle Raúl William Alexander Halit og kjæresten.

- Økonomien er ok. Jeg kan leve av fotballen. Men den er ikke viktigst. Det viktigste er at jeg kan leve så jeg har det bra, men utover det tenker jeg ikke på økonomien i det hele tatt, sier han.

- Var det mer penger å hente i Lyn enn i Elfsborg?

- Omtrent det samme.

Slapp å engste seg
Røttene hans er fra Irak, men selv om han fulgte nøye med på nyhetene da landet ble erobret, slapp han å engste seg for familie-medlemmene.

- Jeg har ingen familie igjen i Irak, men krig er uansett trist. Jeg tror imidlertid at det er i ferd med å roe seg ned nå, sier han.

Rolig kommer Halit ikke til å være kommende helg. Da blir han nemlig med Lyn-gjengen til Geilo.

- Jeg har aldri stått på ski før, sier Halit og sukker.

Og krysser fingrene for at han kommer helskinnet ned fra Geilo-fjellet. Det er nemlig ikke der han skal gjøre seg bemerket denne sesongen.

- Han har et stort potensial som vi skal dyrke frem, sier Lyn-trener Espen Olafsen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.