Gå til sidens hovedinnhold

Pappa Northug fortsetter som manager

Har fått fornyet permisjon – og fornyet tillit.

John Northug har siden i fjor sommer hatt permisjon fra stillingen som fagkonsulent for jordbruk i Mosvik kommune for å jobbe på heltid som manager for sine skisønner, og da primært eldstesønnen Petter.

I vinter varslet Northug via Trønder-Avisa at han trolig kom til å trappe ned engasjementet som manager – blant annet fordi han var usikker på om han ville få forlenget permisjonen.

Nå er det imidlertid klart at John Northug fortsetter i managerjobben.

Forlenget permisjon
- Jeg har fått ny tillit fra Petter. Og kommuneledelsen har også vært velvillig og sagt at jeg får permisjon så lenge jeg ønsker. De ser at det vi driver med også har en verdi for kommunen, og det er vi takknemlig for, sier John Northug til Nettavisen onsdag kveld.

- Det er veldig viktig for Petter at John fortsatt kan gjøre den jobben han har gjort det siste året. Han er helt uvurderlig for Petter. Alle personene i apparatet rundt Petter er erstattelig, med ett unntak. Det unntaket er John. Ingen andre kan gjøre den jobben like bra, sier Otto Ulseth – som har vært tett på Team Northug det siste året, både som forfatter og døråpner/-lukker mot media.

John Northug utelukker ikke at det kan bli noen dager på kommunehuset innimellom, kanskje primært av sosiale årsaker, til tross for at han fortsetter som manager.

- Litt ensom jobb
- Å være manager, kan av og til være en litt ensom jobb, erkjenner pappa Northug.

Samtidig har året som har gått gitt ham en enda bedre forståelse av at det er en nødvendig og tidkrevende jobb.

- Det er mange ting som skal følges opp. Og det aller viktigste er at man aldri glemmer det sportslige selv om det er mye som foregår rundt.

- Men jeg har brukt mye tid det første året på å legge en del langsiktige løp som jeg kanskje ikke trenger å bruke like mye tid på framover nå. Jeg litt usikker på nøyaktig hvor mye arbeid som kreves framover, sier han til Nettavisen.

Leter etter høydebase
- Hva er de største utfordringene for Team Northug akkurat nå?

- Slutten av mars og april er en periode der Petter bruker mye tid til å følge opp sponsoravtaler. I tillegg går vi gjennom diverse utstyrsavtaler for å finne ut om det er noe som kan bli enda bedre. Samtidig jobber vi altså med å finne en base i Mellom-Europa, slik at Petter kan legge inn en ekstra høydeperiode før neste sesong. Det er ting på gang, men ikke noe det er noe poeng i å snakke om ennå.

- Og så bruker vi rett og slett en del tid på å komme oss tilbake til hverdagen etter det fantastiske som skjedde i VM. Det tar litt tid å ta innover seg noe sånt, innrømmer John Northug.

I den grad noen sliter med hukommelsen: Petter Northug tok tre gull og to sølv under VM på hjemmebane i Holmenkollen.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken