Gå til sidens hovedinnhold

Pappa Northug tatt på senga

Petter Northug avviser at han kan komme til å legge opp etter VM i Oslo neste år.

Adresseavisen kjørte tirsdag et intervju med John Northug, far og manager for Petter, der han sa at sønnen kunne komme til å legge opp etter neste sesong.

Les saken: - Petter kan legge opp neste år

Det er ikke tilfelle. I en pressemelding fra Skiforbundet ser Petter Northug framover mot VM i 2015.

VM i Falun
- Det kortsiktige målet er Kollen-VM neste år, mens det overordnende målet er både VM i Val di Fiemme i 2013, Sotsji-OL året etter, og et eventuelt Falun-VM i 2015. Jeg skal jo prøve å hjelpe svenskene med å få VM i nordiske grener til Falun, og da blir mesterskapet selvfølgelig et naturlig mål for meg. I 2015 er jeg også 29 år, og det er godt mulig at jeg fortsetter i mange år etter det også, sier Petter Northug.

De uttalelsene passer godt med det Petter Northug sa til Nettavisen mandag:

- Jeg er i min beste alder, rent fysisk. De to-tre neste årene skal jeg ha min gullalder som langrennsløper, sa Northug i et langt intervju.

Les hele intervjuet: - Nå skal jeg ha min gullalder

Tatt ut av enhver sammenheng
Ifølge meldingen fra Skiforbundet sier far John Northug at oppslaget i Adresseavisen er «tatt ut av en hver sammenheng», og at han ble tatt på senga.

Det ble også sportssjef Åge Skinstad.

- Er det problematisk for Norges Skiforbund at John Northug kommer med slike utspill?

- Det er ikke problematisk for oss i det hele tatt. Han er far, og som far er han bekymret over sønnen sin. Det er et signal om at omgivelsene kanskje bør være litt varsomme, sier Skinstad til Nettavisen.

- Men virker det ikke mot sin hensikt? John Northug vet vel at det blir en stor mediesak når han kommer med slike utspill?

- Han vet nok at det ikke er egnet til å dempe interessen. Men det er et prinsipielt interessant spørsmål han bringer på banen. Jeg merker jo også hvor enorm pågangen er på Petter Northug. Og det er kanskje viktig å si ifra, slik at forholdene kan bli lagt enda bedre til rette for at Petter skal kunne konsentrere seg om det som er viktig, sier Skinstad.

Må nesten ha livvakt
Sportssjefen mener mye ansvar hviler på arrangørene av viktige renn.

- Det er mye styr etter hvert eneste renn. Det må bli en strammere regi, og det ansvaret hviler både på tekniske arrangører, nasjonale forbund og Det internasjonale skiforbundet (FIS). Vi ser at TV-intervjuer som skal vare i halvannet minutt varer i fem minutter. Og Petter må svare på de samme spørsmålene om og om igjen. Han må også gi to intervjuer til arrangørenes egne folk før han går igjennom sonen med skrivende presse. Og så er det pressekonferanse.

- Spesielt under tourer, med løp flere dager på rad, er dette problematisk. Det er ikke ideell oppladning til neste renn, poengterer Skinstad, og fortsetter:

- Petter må jo nesten ha en livvakt til å bane vei for seg etter løp.

- At dere sender ut en pressemelding der dere understreker at Petter Northug satser videre, er det for å berolige sponsorer som har forpliktet seg for flere år?

- Nei, det gjør vi bare for å avklare situasjonen. John Northug har jo aldri sagt at Petter kom til å slutte etter VM i Oslo. Han har bare prøvd å signalisere at ingenting er selvsagt, heller ikke for Petter Northug.

Til 2018
Skinstad tror at Petter Northug kommer til å holde på til OL i 2018.

- Petter vil dominere internasjonal langrenn i mange, mange år til, tror Skinstad.

I juni blir det avgjort hvem som får VM i nordiske grener, og Northug har lansert seg som ambassadør for Faluns søknad.

Kommentarer til denne saken