Pappa ødelegger for tennisbabe

Foto: (foto: scanpix)

Maria Sjarapova får ikke være med på Russlands Federation Cup-lag. Farens skandaler setter en stopp for den 17-årige tennisyndlingen.

24.11.04 13:25

Tennisstjernen, som nylig vant den avsluttende Masters-turneringen i Los Angeles, har lenge blitt holdt utenfor det russiske laget av Anastasia Myskina og Svetlana Kuznetsova, to andre russiske verdensstjerner. Men i høst har Sjarapova virkelig imponert, og nå er hun det naturlige førstevalget.

Men Sjarapova får ikke være med. Problemet er hennes far.

- Forenklet kan man si at han ber alle mennesker om å forsvinne, sier Russlands landslagskaptein, Larisa Neiland, til Reuters.

Neiland utelukker ikke at Sjarapova noen gang kommer til å få være med, men det er andre hensyn å ta enn ranking.

- Du må ha en god lagånd og et fellesskap for å kunne skape en sterk tropp. Marias store problem er faren hennes, og jeg kan ikke se hvordan han skal kunne fungere sammen med andre jenters foreldre og ledere rundt laget, fortsetter Neiland.

Under Masters-sluttspillet nylig var det flere scener med Sjarapovas pappa. Han ble blant annet advart for å ha kommet med tips og vink til henne fra tribuneplass, noe som ikke er lov.

- Han skrek instruksjoner til henne, og en gang trodde jeg han skulle hoppe ned på banen, sier Myskina, som tapte mot Sjarapova i turneringen.

Russland møter Østerrike i semifinalen av Federation Cup, som begynner onsdag. I mellomtiden kan du ta en titt på en bildekarusell av tennisens favorittjente for tiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.