*Nettavisen* Sport.

Pappa-Rambo på landslaget

Anders Rambekk fikk en herlig dobbeltscoring, og vil aldri glemme tirsdag 30. januar 2007.

30.01.07 16:21

ULLEVAAL (Nettavisen): Lillestrøms anvendelige forsvarsspiller Anders Rambekk hadde en tirsdag han sent vil glemme. Først ble han pappa til sitt førstefødte barn, en gutt, så ble han plukket ut i Åge Hareides landslagstropp som skal møte Kroatia.

- Jan Åge Fjørtoft kom løpende til på treninga og fortalte det hele.

- En herlig dag for Anders, oppsummerer klubbkollega Bjørn Helge Riise.

Hareide gratulerer
Også landslagssjef Åge Hareide er fornøyd med Rambekks nyblivne farsrolle. Når Nettavisen forteller Hareide om Rambekks nye status på hjemmebane, blir landslagssjefen glad.

- Hyggelig, gratulerer så mye, Anders!

- Alltid flott med nye borgere, mener landslagssjefen.

På toppen av det hele gir han den nybakte pappaen garantien som alle landslagsspillere håper på.

- Anders er i ferd med å etablere seg som et naturlig førstevalg på høyrebacken, bekrefter Hareide overfor Nettavisen.

Fornøyd Riise
Bjørn Helge Riise var også fornøyd med å beholde plassen i landslagstroppen etter debutkampen mot Serbia like før jul. Ikke bare fordi han ifølge egne ord hadde en kamp som inneholdt elementer av både himmel og helvete, men også fordi han slipper unna Tom Nordlies beintøffe løpstest kommende uke.

- Jeg satt og kryssa fingrene før laguttaket.

- Vi skal egentlig ha «Nordlie-testen» på mandag, men da slipper jeg unna, jubler Lillestrøms løpsmaskin.

Og mindre jubel ble det ikke fra yngstemann i Riise-familien når han får referert hva Åge Hareide har antydet på pressekonferansen – at det kan være feil å benytte en så ung spiller som Bjørn Helge Riise på en plass han ikke har erfaring fra.

Det betyr at Riise først og fremst vurderes som midtbanespiller, noe han stiller seg meget positiv til.

- Åh, herlig! Det er jo ikke akkurat gull å spille på backen på landslaget når jeg ikke har noen erfaring fra eller får trent noe særlig på den posisjonen, mener Lillestrøms nye indreløper.

På landslaget kan det nå fort være duket for en debut på høyreflanken med Fredrik Strømstads virusproblemer. Den tanken har løpsmaskinen ingen problemer med.

- Det hadde vært glimrende, jubler en heltent Bjørn Helge Riise.

PS!
Anders Rambekk har kun tre hele treninger og 70 minutters kamperfaring etter sesongslutt, og Tom Nordlie sier til Nettavisen at han derfor var overrasket over at forsvarsspillerens hans ble plukket ut i landslagstroppen.

- Men jeg er ikke redd for at det skal drives noen rovdrift på ham. Hva som er forsvarlig blir Lillestrøms medisinske mannskap enig med landslagets team om, sier LSK-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.