De som følger sykkelsporten tett vet at Nick Nuyens (Team Saxo Bank) innehar kvaliteter til å hevde seg i de hardeste brosteinsrittene. 30-åringen ble tross alt nummer to i Flandern rundt for bare tre år siden.

Men de siste par årene har det blitt relativt stille rundt belgieren. I 2010 sto han av rittet etter 200 kilometer.

- Dette er ingen revansje for all kritikken jeg har fått. Hvert år har jeg vunnet noen ritt, men jeg hadde ikke ventet å vinne to ritt som dette i år, sier Nuyens, ifølge cyclingnews.com, og sikter til Dwars door Vlaanderen-seieren.

Da Nuyens brøyt for ett år siden, beskrev han avgjørelsen som «en av de hardeste i karrieren min». Derfor var det spesielt da han søndag passerte det samme området.

- Jeg tenkte på det samme stedet, brosteinen rett før Mater, da vi passerte i dag. Det var lettere nå, siden jeg var i fronten av rittet.

Slet i starten
Selv om Nick Nuyens til slutt sto igjen som seiersherre i Belgias største sykkelritt, var det ingen selvfølge. Saxo Bank-rytteren var i bakleksa i avgjørende faser av rittet.

- Jeg var alltid bak veltene, og jeg veltet selv, innrømmer Nuyens.

- Vi syklet sannsynligvis bare i sju kilometer i timen. Jeg prøvde å avansere, men jeg endte opp på utsiden av veien. Jeg fikk ikke foten ut av pedalen. Jeg ble ikke skadet, men det er bedre og ikke velte. Jeg trodde det var over. Det skjedde fordi noe var galt med skoene. Jeg syklet med problemet i 70 kilometer, men det var bare ikke tid til å få orden på det. Jeg fortalte meg selv at jeg måtte takle det.

Nuyens var takknemlig for at han ikke var den eneste store stjernen som slet i rittets tidlige faser.

- Heldigvis var også Stijn Devolder bak på Kwaremont. Han gjorde masse jobb. Vi kom nesten opp til teten på Koppenberg.

Overraskende utvikling
Som de fleste andre, var Nuyens overrasket over utviklingen i rittet. Da Boonen angrep på Haaghoek i forkant av Leberg, før Cancellara stakk på nettopp Leberg var Nuyens noe vantro.

- Jeg tenkte: uh-oh. Jeg forventet det ikke, fordi det var den letteste delen av finale. Normalt var det for langt til å gå alene, men dersom han hadde vunnet hadde alle kalt han et geni.

Da feltet samlet seg på Kapelmuur og Bosberg var det enkelt og greit.

- Fra der kunne alle vinne. Det er det morsomme med sykkel.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

God støtte fra faren
All den tid rittet var svært åpent i finalen, haglet angrepene i øst og vest. Nuyens er god i slike situasjoner.

- De sier jeg er god til dette. Alle var på grensen da de angrep. Jeg så meg tilbake og visste de markerte Boonen. Det var så vidt jeg kom meg med, det tok meg 100 meter å lukke luka på fem meter.

Det var ikke før helt inne på oppløpet at det ble klart at seieren sto mellom Fabian Cancellara, Sylvain Chavanel og Nuyens. Cancellara lå først, og måtte starte tidlig siden Boonen var på vei opp bakfra.

Det var en situasjon Nuyens hadde forberedt seg på.

- Før rittet snakket jeg med pappa om å spurte mot Cancellara, og han var sikker på at jeg var raskere, men jeg visste ikke med Chavanel. De siste 50 meterne var veldig lange.

- Jeg sa til meg selv at jeg måtte holde meg nærme barrierene, og holde linja. Jeg giret opp, og følte jeg hadde litt igjen.

Og dermed tok Nick Nuyens en etterlengtet monumentseier. Og gjett om det smakte godt for hans nye sjef, Bjarne Riis.