*Nettavisen* Sport.

Pappa stoppet stjernens elleville partyliv

Foto: - (-)

Brad Marchand tok helt av da han i fjor vant det største han kunne vinne.

15.02.12 16:16

USAs president Barack Obama tar imot mange gjester i Det hvite hus. Han inviterer blant annet alle mesterlag fra de store idrettene. Da Boston Bruins gjester Det hvite hus, som vinnere av fjorårets Stanley Cup, havnet to spillere i fokus.

Keeper Tim Thomas skapte stor ståhei da han nektet å stille fordi han er imot Obamas politikk.

Brad Marchand møtte opp. Han ble til og med plukket ut spesielt av president Obama, som kalte 23-åringen fra Nova Scotia i Canada for en «little ball of hate».

Obama viste at han - eller i alle fall rådgiverne hans - følger med. Brad Marchand var en av Bostons viktigste spillere på ferden mot Stanley Cup. Etter å ha gjort 21 mål og 41 poeng på 77 grunnseriekamper, vartet Marchand opp med 11 mål og 19 poeng på 25 kamper i sluttspillet.

Festet hver kveld
Han hadde med andre ord all grunn til å feire i fjor sommer.

Og feire, det gjorde han.

Først fikk han tatovert Stanley Cup-mester med skrivefeil, så var han med på Boston-spillernes feiring på nattklubben Shrine på Foxwoods Casino i Mashantucket, hvor det ble drukket for 850.000.

- Etter cupseieren tok Tyler Seguin og jeg litt av, og festet stort sett hver eneste kveld en god stund. Jeg dro hjem og fortsatte festingen der. Jeg trodde kanskje at jeg aldri skulle komme til å vinne Stanley Cup, så jeg forsøkte å nyte det. Pappa tok meg til side og ga meg vel egentlig skikkelig kjeft. Han sa at hvis vi vinner to av de tre neste årene, skulle han la meg være, forteller Brad Marchand til Sports Illustrated.

- Hadde husarrest under egen fest
Alle spillere som vinner Stanley Cup, får den tradisjonsrike pokalen til sin disposisjon i 24 timer hver. Marchand fikk sin dag i slutten av august, og da hadde pappa Kevin Marchand satt en stopper for feiringen.

- Det var som om han hadde husarrest under sin egen fest, forteller en av gjestene til Sports Illustrated.

Marchand stoppet festingen i tide. Denne sesongen har han fortsatt å imponere i NHL, selv om spillestilen fremdeles rettferdiggjør kallenavnet han fikk av Barack Obama.

- Hvis USAs president gir deg et kallenavn, må du nesten beholde det, smiler Marchand.

Etter 48 kamper har han nesten allerede tatt igjen fjorårets poengproduksjon. Marchand har 19 mål og 39 poeng så langt. Og Boston Bruins holder stø kurs mot nok et sluttspill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag