*Nettavisen* Sport.

Pappa Thoresen: - Stolt av gutten

Foto: Ross D. Franklin (Scanpix)

Patrick Thoresen har fått beskjed om at han er en del av Edmonton Oilers' stall den kommende sesongen.

01.10.06 18:58

- Han må virkelig ha prestert på den treningsleiren, sier Petter Thoresen, far til den utkårede NHL-spilleren.

Heftig og begeistret
Senior Thoresen er over seg av begeistring, etter at sønnen i går passerte gjennom nåløyet og sikret seg plass blant Stanley cup-finalistens 23 utvalgte.

- Patrick har fått beskjed om at han er del av Oilers den kommende sesongen. Nå blir målet å prøve å bite seg fast framover, sier pappa Patrick til TV 2 Nettavisen.

- Stolt
Grunnet den store tidsforskjellen er sønnen selv enda ikke stått opp til sin første dag i ny tilværelse. Forskjellen på AHL og NHL, hvor Thoresen junior nå skal få prøve seg, er enorm, ifølge faren.

- Det er enormt stor forskjell på AHL og NHL. At han kommer der som et ubeskrevet blad og går foran mange spillere med enveiskontrakt, er bare til å bli stolt av, skryter Petter Thoresen, og legger ikke skjul på at sønnen nå går en fin framtid i møte:

- Økonomisk betyr det selvsagt mye. Men det viktigste er at han nå har klart å få plass blant de 23 utvalgte, så får videre målsetning være å prøve å klore seg fast i klubben også i framtiden.

Oliers kan nemlig når som helst bestemme seg for å degradere enkeltspillere til farmerlaget.

Opptur
Patrick Thoresens stallplass er intet annet enn formidabelt. Spilleren, som 15 år gammel ikke fikk kontrakt med Færjestad fordi trener Håkan Loob ikke mente at han var god nok på skøyter, skal nå, åtte år senere, inn i rekken av verdens desidert beste ishockeyspillere.

- Jeg snakket med ham i går, akkurat etter at han hadde fått vite det. Jeg pratet med en stolt, veldig lettet og veldig glad gutt, forteller en fornøyd pappa Toresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.