STOCKHOLM (Nettavisen): I fjorårets VM var Patrick Thoresen én av mesterskapets store spillere. 18 poeng ble det på SKA-spilleren, som også fikk en plass på allstarlaget.

Da Norge ble slått ut før sluttspillet startet i årets VM, hadde ikke hamargutten sanket mer enn to poeng på sju kamper.

Før møtet med Tsjekkia, innrømmet Thoresen at han hadde bommet på formen.

- Sju kamper på så få dager krever at du er i toppform. Jeg har ikke fått spisset formen, og har misset litt. Det er klart jeg føler meg sliten. Jeg tror ikke man trenger veldig mye greie på hockey for å se at jeg er det, sa han.

- Ikke klar mentalt
Far og Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen tror heller ikke sønnen var mentalt klar for VM etter en tøff sesong i Russland.

- Han har kanskje ikke vært mentalt klar for det han skulle inn i. Han hadde nok ikke ventet å få samme uttelling som i fjor, men litt bedre enn han fikk, hadde han nok stilt seg selv krav om, sier Petter Thoresen til Nettavisen.

- Det er nok som han sier om det fysiske også. Han har ikke truffet helt med formen, legger han til.

Sviktende power play
Det er heller ingen hemmelighet at spillerne rundt 29-åringen har vært til mindre hjelp enn under fjorårets VM.

- Det er ingen tvil om at alle hockeyspillere er avhengig av noen rundt seg, og generelt har ikke Norge vært på samme nivå som i fjor. Da hadde de 34 prosent uttelling på power play. I år har de sju prosent. De klarte ikke å spille power play sammen.

- Når du er underdog fra før og i tillegg pådrar deg flest utvisningsminutter, blir det vanskelig, sier Thoresen.

Norge reiser nå hjem fra Stockholm og kan begynne å se fram mot OL i Sotsji om et snaut år.